Proteste. Ciutacu dezvăluie ce anume îl deranjează

Foto: Facebook Victor Ciutacu
Foto: Facebook Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu mărturisește, într-o postare pe blogul personal, ce anume îl deranjează legat de protestele din ultima perioadă din țară. 

”Deranjante pentru mine (și nu-s vreo floare de colț), în toată revoluția asta de operetă (albă sau, după caz, a luminii), cea mai mare deconspirare individuală făcută în grup, în care securiștii patrioți se strâng în brațe cu reprezentanții capitalului străin pe care (teoretic) îi au în cătare și cu fufele din Dorobanți/Floreasca fără proveniență certă a veniturilor, sunt câteva lucruri.

În primul rând, faptul că legea a devenit oficial facultativă, iar asta la presiunile isterice ale celor care acuză cu gura plină ilegalitățile politicienilor și cu marea complicitate/lașitate a ziselor organe ale statului.

În al doilea rând, vulgaritatea sloganelor și a pancartelor așa-zis creative. Se poartă, mai ales în literatura facilă de facebook, hipsteristo-corporatistele care înjură ca bărbații de maidan, iar grobianismele lor teatrale se întind ca pecinginea pe valul de pancarte sponsorizate copios și dezinteresat de diverși capitaliști legați ombilical de marea adunare.

În al treilea rând, e oribilă exacerbarea conflictului latent între generații. S-a ajuns la un nazism de rit nou. Bătrânii sunt demonizați de tineri că ar fi votat cu PSD, că se tem pentru pensiile pe care le-au muncit și le merită, că se îngrijorează pentru copiii lor și că se uită pe televiziuni neconforme. Tinerii, pe de altă parte, sunt și ei acuzați – mult mai timid, e drept, fiindcă bătrânii n-au tribună și pentru că nu fac parte din publicul comercial – că ar fi superficiali, că se pun în slujba intereselor străine României, că-și renegă familiile care, în definitiv, i-au făcut sau măcar au încercat să-i facă oameni”, a scris Victor Ciutacu, pe blogul personal, unde a transmis și un îndemn către români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel