Urmărește emisiunea live


PROTESTE #REZIST, prag abuz serviciu. USR, propunere pentru #rezistenți

Reprezentanții USR vin cu o propunere privind abuzul în serviciu. 

Reprezentanții USR vor susține fie SĂ NU FIE impus un PRAG, fie SĂ AIBĂ VALOAREA MINIMĂ. 

”Mâine aş vrea să redactăm nişte texte pe care să le trimitem comisiei, pentru ca poimâine dimineaţa ele să fie deja cuprinse în tabelul care va fi pe masa membrilor acestei comisii, pentru a şti din timp şi a avea în faţă aceste texte. Vom propune mai multe variante, pentru că nu este obligatoriu să avem o singură variantă. Vom propune o variantă fără niciun prag. E posibil să propunem o variantă care să modifice (...) viziunea asupra acestei reglementări a abuzului în serviciu, să o transformăm într-o infracţiune de pericol şi să nu mai fie una de rezultat. Iar dacă va fi totuşi cazul să propunem şi o variantă cu un prag, acela va fi un prag minim, pentru că nu e corect să scape de sub reglementarea penală infracţiuni de abuz în serviciu care aduc atingere intereselor şi drepturilor persoanelor”, a precizat luni deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei juridice şi vicepreşedinte al Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

[citeste si]

El a pledat pentru varianta conform căreia nu ar fi necesară impunerea unui prag, reamintind în acest sens inclusiv declaraţii mai vechi ale ministrului justiţiei.

”O idee a fost aceea a obligativităţii respectării deciziilor Curţii Constituţionale, e vorba de două decizii care se referă la abuzul în serviciu. S-au desprins şi idei în sensul că există o obligativitate de impunere a unui prag, dar au fost şi argumente - pertinente, spun eu - în sensul că nu există obligativitatea impunerii unui prag. Le vom valorifica. Din punctul nostru de vedere, propunerea noastră principală ar fi în sensul de a nu se impune un astfel de prag. De altfel, dacă veţi vedea tabelul - care există deja - de propuneri, există şi profesori universitari care spun foarte clar că, raportat chiar la aceste decizii ale CCR, nu se impune necesitatea unui prag. Îmi amintesc chiar de declaraţia ministrului justiţiei, Tudorel Toader, din aprilie, care spunea că nu se impune instituirea unui prag. Deci, discuţia rămâne deschisă chiar cu privire la acest aspect”, a declarat deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel