EXCLUSIV  Proteste Piața Victoriei. Cinci ipoteze pentru care manifestațiile s-au oprit

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

După ce miercuri aproximativ 500 de persoane au protestat în Piața Victoriei împotriva legilor pe justiție, manifestațiile s-au oprit brusc. 

La 24 de ore după reluarea protestelor  în urma prezentării făcute de Tudorel Toader asupra modificărilor dorite pe legile din justiție, Piața Victoriei a amuțit. Miza era cu atât mai mare cu cât în România a ajuns președintele Franței, Emmanuel Macron, iar astfel protestatarii ar fi transmis un mesaj mai puternic. 

Care ar putea fi explicația? 

1. Miza este una prea tehnică. Legile pe justiție nu sunt tocmai un subiect ușor de abordat sau de înțeles, astfel că protestatarii au renunțat în urma diverselor schimburi de idei.

2. Mesajele slabe din social-media. Pe rețelele de socializare nu a mai fost promovată ideea de protest, joi imaginile cu protestele lipsind cu desăvârșire, astfel oamenii nu au mai fost determinați să participe. 

3. Uzura. Protestele durează deja de la începutul anului, iar oamenii nu au mai răspuns la fel de entuziaști la chemarea la proteste. Maximul a avut loc aseară, când s-au strâns 500 de oameni.

4. Pregătesc alt protest. Vocile puternice ale #rezist îndeamnă la noi proteste în weekend. Astfel, protestatarii "se păstrează" pentru weekend. 

5. Este perioada concediilor, iar multe persoane nu se află în capitală.

Care este opinia dumneavoastră? Care credeți că este motivul pentru care protestarii au renunțat atât de rapid la proteste ? 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel