PROTESTE pe insulele din GRECIA, împotriva taberelor de refugiați. Sunt 42.000

Mai multe proteste au loc miercuri în insulele din Grecia care găzduiesc tabere de refugiați, iar participanții solicită autorităților evacuarea imediată a acestora.

În insulele Lesbos, Samos și Chios a avut loc o grevă generală față de prezența migranților. „Ne vrem insulele înapoi, ne vrem viețile înapoi" este principalul slogan al manifestanților, informează France 24, citat de Mediafax.

Tabăra Moria, aflată pe insula Lesbos găzduiește peste 19.000 de solicitanți de azil, în condițiile în care tabăra a fost proiectată pentru cel mult 2.840 de persoane. Condițiile de trai din taberele de pe insulele din Grecia sunt precare, fiind criticate în repetate rânduri de către grupurile pentru drepturile omului și ONG-urile din domeniul medical.

Guvernul de la Atena a anunțat în noiembrie 2019 că intenționează să construiască tabere mai mari în Lesbos, Chios, Samos, Kos și Leros. Pe aceste insule se află în total aproximativ 42.000 de refugiați.

Poarta principală pentru emigrație

Anul trecut, Grecia a redevenit principala poartă de intrare în Europa pentru solicitanții de azil, majoritatea provenind din Africa Subsahariană, Asia de Sud și Siria. Potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, aproximativ 55.000 de persoane au ajuns pe mare în Grecia în 2019 și alte 14.000 pe la granița cu Turcia.

Doar o mică parte din acești solicitanți primesc dreptul de a ajunge în Grecia continentală, cei mai mulți fiind nevoiți să aștepte luni de zile procesarea cererilor lor în taberele din insule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel