PROTESTE magistrați. Situația din România, reflectată în Washington Post

Protestul magistraților din România a fost reflectat în presa internațională, printre publicațiile care au abordat subiectul numărându-se și Washington Post.

„Romania: Judges hold protests over legal system changes" este titlul din Washington Post.

Sute de magistraţi au participat, luni, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti, la un protest 'tăcut' faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Proteste ale judecătorilor şi procurorilor au avut loc şi la Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Slatina, Botoşani, Galaţi, Cluj-Napoca. 

Subiectul a fost descris pe larg în articolul menționat. Jurnaliștii de la Washington Post au scris că, în Cluj, oamenii au dat flori judecătorilor, care își țineau robele în brațe pentru a simboliza dificultățile pe care le-ar fi avut în a-și face treaba corect.

Sursa citată a mai notat că, într-o declarație comună, procurorii din Constanța au declarat că propunerile „nu împiedică lupta anticorupție, ci și lupta împotriva tuturor infracțiunilor".

[citeste si]

De asemenea, se precizează că „președintele Klaus Iohannis, critic al propunerilor, le poate trimite înapoi în Parlament".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel