Proteste la Hong Kong. Autoritățile anunță măsuri de teama escaladării violențelor

Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ
Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ

Majoritatea staţiilor metroului din Hong Kong rămân închise duminică, paralizând în continuare oraşul, la două zile după un val de acte de vandalism împotriva reţelei şi în condiţiile în care noi manifestaţii sunt aşteptate în după-amiaza zilei de duminică, informează AFP şi dpa.

La rândul lor, parlamentari prodemocraţie din Consiliul Legislativ, parlamentul local, vor susţine duminică un recurs împotriva deciziei executivului de a interzice portul de măşti în timpul manifestaţiilor, invocând dispoziţii de urgenţă care au scurtcircuitat controlul parlamentar.

Această decizie anunţată vineri de şefa executivului Carrie Lam a alimentat tensiunile şi a dus la o seară de violenţe şi de acte de distrugere inclusiv împotriva societăţii care administrează metroul din Hong Kong (MTR), care este acuzată că face jocul Beijingului.

Criza gravă la Hong Kong 



Hong Kong-ul se află de patru luni în cea mai gravă criză politică a sa, cu manifestaţii aproape zilnice menite să denunţe regresul libertăţilor şi controlul tot mai mare al guvernului chinez asupra afacerilor interne ale regiunii semiautonome şi să ceară reforme democratice.

În condiţiile în care metroul nu a circulat sâmbătă, MTR a anunţat că 45 de staţii sunt deschise duminică, dar că 48 rămân închise, în cartierele cu precădere afectate de mişcarea de contestare, în special în sectoarele turistice din centru.

Pe forumuri online au fost lansate apeluri în favoarea unei noi manifestaţii duminică după-amiaza în Victoria Park, un parc mare în centrul insulei Hong Kong.

Sâmbătă, mii de manifestanţi au luat parte la acţiuni neautorizate şi la flashmob-uri în diverse cartiere ale oraşului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel