Proteste în Chile. Un milion de oameni au ieșit în stradă

Proteste Chile
Proteste Chile

 Un milion de chilieni au protestat pașnic vineri până târziu seara în capitala Santiago, în cel mai mare miting de la declanşarea violențelor în urmă cu o săptămână care au afectat ţara sud-americană din cauza inegalității sociale şi a creşterii preţurilor, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Protestatarii fluturând steaguri cu drapelul național, dansând, bătând în vase cu linguri de lemn și purtând pancarte prin care solicită schimbări politice și sociale au mărşăluit pe străzi kilometri întregi din jurul capitalei Santiago pentru a se aduna în Plaza Italia. Traficul a fost blocat în Santiago, în timp ce mulțimile au luat cu asalt străzile principale și transportul public în după-amiaza zilei de vineri. Până la mijlocul serii, cei mai mulți își croiseră drumul spre casă, prin întuneric, înainte ca armata să preia controlul la ora 23.00.

Guvernatorul din Santiago, Karla Rubilar, a declarat că un milion de oameni au marșăluit în capitală - mai mult de cinci la sută din populația țării. Protestatarii din alte regiuni au ieșit în stradă în fiecare oraș important din Chile.

"Astăzi este o zi istorică. Regiunea metropolitană găzduiește un marș pașnic de aproape un milion de oameni care reprezintă un vis pentru un nou Chile”, a scris Rubilar pe Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel