Proteste împotriva schimbării legilor Justiţiei în marile oraşe din ţară

Câteva mii de oameni s-au adunat, duminică seara, în mai multe judeţe ale ţării, pentru a protesta împotriva schimbării legilor Justiţiei.

Manifestanţii au venit cu steaguri, pancarte, dar şi cu vuvuzele, tigăi şi tobe.

În Sibiu s-au adunat circa 2.500 de persoane, protestul fiind în desfăşurare la această oră. La Timişoara sunt peste 500 de protestatari, la Cluj s-au strâns aproximativ 700 de manifestanţi, în timp ce la Braşov sunt peste 1.000 de demonstranţi. Oamenii au pancarte pe care se poate citi Justiţie, nu corupţie!, Nu vrem să fim o naţie de hoţi!, România, trezeşte-te!, Jos, jos, jos Guvernul mincinos!, Legea-i lege pentru toţi/ Nu-i făcută pentru hoţi! şi scandează Hoţii! şi PSD, ciuma roşie!.

*** Peste 2.500 de oameni înfruntă frigul şi ploaia şi mărşăluiesc pe principalele bulevarde din oraş, în cadrul unui protest avizat de autorităţi, a precizat, pentru Agerpres, organizatorul Doru Apostol. Oamenii au pornit din centrul istoric, din faţa Magazinului Dumbrava şi merg pe Calea Dumbrăvii şi Bulevardul Mihai Viteazu. Protestarii scandează 'Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!', 'PSD, ciuma roşie!' sau 'Vrem justiţie, nu corupţie!' Acesta este cel de-al doilea protest organizat duminică la Sibiu, după ce peste 600 de persoane au participat la protestul mut, din faţa sediului PSD, unde majoritatea oamenilor au venit cu genţi de voiaj şi mesajul 'vă vedem' şi 'nu emigrăm din România'. Ambele proteste sunt anti-PSD şi sunt organizate împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei.

*** La Timişoara, cei peste 500 de protestatari afişează fotografii pe care se poate citi Vino la orice spital de stat din România. Poţi beneficia de: Programul PRIMA COASĂ, în timp în altele preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, împreună cu fostul premier Sorin Grindeanu şi fostul ministrul al Justiţiei Florin Iordache, duc un sicriu pe care este inscripţionat mesajul Justiţia Română. Oamenii au pancarte pe care scrie: Parlament penal la tribunal, Timişoara, trezeşte-te!, Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi, Ce vrem noi e şi pentru voi, Să vă fie frică, ţara se ridică.

*** Peste 400 de persoane au ieşit duminică seara în Piaţa Unirii din Iaşi şi protestează împotriva legilor Justiţiei. Cei veniţi în Piaţa Unirii scandează 'Ieri pentru Rege, azi pentru lege', 'Legile voastre, nişte dezastre!', 'Să fiu furat, m-am săturat', 'PSD, ciuma roşie', 'Rezistăm, nu plecăm', 'Justiţie, nu corupţie'.

"A fost un an devastator şi, din păcate, va fi în continuare devastator. Pentru că ne conduc în continuare nişte oameni care nu au ce căuta acolo. În momentul de faţă, PSD şi ceilalţi aflaţi la putere încearcă să subjuge justiţia. În România e o criză în momentul de faţă. Toate partidele ar trebui să se întâlnească şi să discute ce vrea poporul, nu ce vor ei. În plus, ei trebuie să ne reprezinte şi nu să se reprezinte doar pe ei şi interesele lor", a spus unul dintre protestatari, citat de Agerpres.

Proteste au loc şi la Târgu Mureş, Alba Iulia, Craiova şi Galaţi.

[]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel