Proteste Hong Kong - Zboruri anulate. Avertismentul ferm al autorităților

Proteste Hong Kong
Proteste Hong Kong

”Legea și ordinea sunt grav afectate” declară autoritățile după ultimele proteste din Hong Kong, anunțînd măsuri drastice pentru restabilirea ordinii.

Executivul pro-Beijing al Hong Kong a adoptat luni un ton ameninţător, într-un moment în care oraşul este perturbat de o grevă şi de haosul din transporturi, acuzându-i pe manifestanţii pro-democraţie că pun acest teritoriu într-o 'situaţie foarte periculoasă', relatează AFP, dpa şi Reuters.

'Perturbări atât de intensive în numele anumitor revendicări (...) au afectat grav legea şi ordinea în Hong Kong şi împing oraşul (...) în pragul unei situaţii foarte periculoase', a declarat presei lidera executivului, Carrie Lam. Ea a subliniat că 'guvernul va fi hotărât în menţinerea legii şi ordinii în Hong Kong şi în restabilirea încrederii'.

Lam a mai spus că demonstraţiile, care au intrat în a noua săptămână consecutivă, au provocat 'majorităţii populaţiei din Hong Kong' o mare anxietate, în special pentru că protestatarii au vizat transportul public al oraşului luni dimineaţă. Protestatarii ar trebui 'să spună nu haosului şi violenţei', a adăugat Carrie Lam. În acelaşi timp, ea i-a acuzat pe protestatari că 'încearcă să distrugă Hong Kong'.

Zboruri din Hong Kong anulate

Peste o sută de zboruri au fost anulate la Hong Kong, au anunţat autorităţile aeroportuare luni dimineaţă, într-un moment în care manifestanţii pro-democraţie lansează o mişcare de grevă generală pentru a creşte presiunea asupra autorităţilor pro-Beijing, relatează AFP.

Cel puţin 105 zboruri erau menţionate ca anulate pe lista de plecări a aeroportului din Hong Kong. Contactat de France Presse, un purtător de cuvânt al aeroportului nu a furnizat motive pentru aceste anulări şi s-a limitat să declare că pasagerii trebuie să verifice dacă zborul lor este prevăzut sau nu pentru plecare. Haosul s-a abătut luni dimineaţă şi asupra metroului din Hong Kong, unul recunoscut pentru eficienţa sa.

Militanţii pentru democraţie au coborât în staţiile de metrou la o oră de vârf şi au menţinut în mod deliberat uşile vagoanelor deschise pentru a împiedica garniturile să plece, provocând cozi lungi şi uneori chiar acroşaje între pasagerii furioşi şi manifestanţi. Dacă unii dintre călătorii de la metrou au fost iritaţi de haosul creat de manifestanţi, alţii şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcare, după două luni de proteste fără prec

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel