Proteste Hong Kong. UE se implică: Este mai vital ca niciodată!

Uniunea Europeană a lansat marţi către toate părţile implicate în protestele de la aeroportul din Hong Kong un apel.

 Uniunea Europeană a lansat marţi către toate părţile implicate în protestele de la aeroportul din Hong Kong un apel la reţinere şi a cerut luarea unor măsuri urgente pentru detensionarea situaţiei, transmite dpa.

În lumina continuării turbulenţelor şi a creşterii incidentelor violente din Hong Kong, este esenţial ca toate părţile să dea dovadă de reţinere, să respingă orice fel de violenţe şi să ia măsuri urgente în vederea detensionării situaţiei, a afirmat un purtător de cuvânt al UE într-o declaraţie.

Acum este mai vital ca niciodată angajarea într-un proces politic bazat pe dialog, în care să fie implicaţi toţi actorii importanţi, a adăugat reprezentantul blocului comunitar european.

Ciocniri violente

Ciocniri violente au avut loc marţi seara între zeci de poliţişti şi demonstranţi în aeroportul internaţional din Hong Kong, unde protestele antiguvernamentale au intrat în a cincea zi. Poliţişti dotaţi cu scuturi au intrat în clădirea aeroportului la scurt timp după ora locală 23:00 (15:00 GMT). Protestatarii au construit baricade la intrarea în aerogară, în timp ce zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi încercau să intre în clădire.

Scandând Să luptăm pentru libertate!, sute de manifestanţi au blocat marţi holul secţiunii de plecări. De asemenea, demonstranţii au ocupat marţi şi zona de sosiri unde le-au înmânat turiştilor fluturaşi de hârtie conţinând informaţii despre modul brutal în care poliţia din Hong Kong a reprimat protestele. Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel