Proteste Franţa. Popularitatea lui Macron, un nou nivel minim

Popularitatea preşedintele francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrului Edouard Philippe a scăzut la un nou nivel minim pe fondul protestelor "vestelor galbene", potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial pentru Paris Match şi Sud Radio, publicat marţi şi citat de Reuters. 

Ratingul lui Macron de aprobare a coborât la 23% în sondajul efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, în scădere cu şase puncte în luna precedentă. Ratingul lui Philippe a scăzut cu 10 puncte până la 26%. Scorul preşedintelui francez se potriveşte cu ratingul scăzut al predecesorului său Francois Hollande la sfârşitul anului 2013, potrivit Paris Match. Hollande a fost considerat atunci cel mai puţin popular lider din istoria franceză modernă. 

Primele demonstraţii ale "vestelor galbene" au avut loc pe 17 noiembrie pentru a contesta creşterea preţurilor la combustibili şi de atunci au evoluat într-o mişcare de protest mai largă şi revoltă anti-Macron. Protestele de la Paris din 1 decembrie au devenit deosebit de violente, cu Arcul de Triumf şi bulevardul Champs-Elysees supuse unor acte de vandalism şi jafuri în masă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel