PROTESTE după victoria lui TRUMP. Chirieac: Ce se va întâmpla cu votul din SUA

Susținătorii lui Hillary Clinton au ieșit în stradă în SUA după victoria neașteptată a lui Donald Trump. Sute de protestatari au provocat agitaţie în zona Bay Area, din oraşul San Francisco, spărgând geamuri, distrugând coşuri de gunoi, aruncând cu torţe.

Polițiștii au solicitat oamenilor încheierea demonstrațiilor. Există riscul apariției unor conflicte violente între susținătorii lui Hillary Clinton și Donald Trump.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect spunând că protestele nu au niciun efect pentru că vorbim despre democrație, iar votul va fi respectat.

"Tradiția în SUA este că după o competiție foarte dură, candidatul care a pierdut își recunoaște înfrângerea în fața principalului său competitor. Așa se întâmplă mereu în istorie. S-a întâmplat doar în 2000 când Al Gore trebuia să îl sune pe George W. Bush și după problemele din Florida au zis: 'nu, hai să renumărăm', dar altminteri este un lucru normal. În privința protestelor... acestea nu înseamnă nimic. America este într-adevăr o democrație și rezultatul votului va fi respectat. Că nu convine Hollywood-ului sau nu știu cui este altă poveste. Democrația este pe vot și pe lege", a zis Bogdan Chirieac la România TV.

Întrebat dacă România va fi afectată de relația Trump - Putin, analistul politic a spus: "Eu cred că da. Până acum era o confruntare evidentă între SUA și Rusia cel puțin în două probleme geopolitice majore: Ucraina și Siria. Dacă Trump face pace din acest punct de vedere, România, rămânând aliatul cel mai loial în Estul Europei, va merge pe aceeași linie cu SUA".

[citeste si]

Donald Trump a vorbit pentru prima dată, după ce media din întreaga lume a anunțat că este viitorul președinte al Statelor Unite. Republicanul a mulțumit familiei și apropiaților săi, precum și susținătorilor, având un discurs extrem de echilibrat, poate și în încercarea de a demonstra lumii că, dacă situația o cere, poate fi diplomat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel