Proteste de amploare al taximetriștilor și transportatorilor

COTAR a anunţat un protest cu 6.000 de maşini în faţa sediului Guvernului, miercuri şi joi. Traficul va fi restricționat în zonă.
 
 
Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) vor aduce până la 6.000 de maşini în faţa sediului Guvernului, într-o acţiune de protest organizată miercuri şi joi, în intervalul orar 9:30 - 21:00, pe fondul nemulţumirilor faţă de pirateria din sector. 

Potrivit organizatorilor, în urma acţiunilor de protest, transportatorii participanţi nu vor efectua nicio cursă astfel încât locuitorii din judeţul Ilfov nu vor mai avea mijloace de transport. 

Prim vicepreşedintele COTAR, Ion Comusi, vorbeşte chiar despre participarea unui număr 10.000 - 15.000 de maşini la protest, informează Agerpres. 

Reprezentanţii transportatorilor solicită autorităţilor scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat şi a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat conform legislaţiei în vigoare. 

[citeste si]

În plus, aceştia cer scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitaţii şi nu au câştigat dreptul de a le opera. 

Totodată, COTAR solicită anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre Bucureşti şi Ilfov care au fost scoase la licitaţie şi câştigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privaţi. Potrivit sursei citate, CGMB comite astfel două abuzuri majore, făcând concurenţă neloială transportatorilor privaţi care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol şi prin decizia de a subvenţiona din banii bucureştenilor transportul din Ilfov.

„Se pare că cineva vrea intenţionat să ne scoată în stradă. Chiar nu înţelegem de ce este nevoie să organizăm proteste pentru a apăra economia României, în locul Guvernului şi Parlamentului. Dacă vom fi invitaţi la negocieri în prima zi de protest şi vom ajunge la o convenţie cu reprezentanţii Guvernului, acţiunea nu se va prelungi”, a subliniat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel