Proteste anti-Putin. Olga Misik, adolescenta care citește Constituția Rusiei în fața forțelor de ordine, un simbol al rezistenței - FOTO în articol

miting_moscova
miting_moscova

Olga Misik, în vârstă de 17 ani, a fost fotografiată citind Constituția țării, care afirmă dreptul la întrunirile pașnice, a devenit un simbol al rezistenței rusești, potrivit cotidianului The Independent.

„Am vrut doar să le reamintesc că suntem aici cu scopuri pașnice și fără arme” a spus adolescenta.

În fotografie se poate observa o adolescentă singură, așezată cu picioarele încrucișate și înarmată cu nimic altceva decât cu Constituția Rusiei. În spatele acesteia se pot observa forțele de poliție, echipate cu scuturi, bastoane și căști.

Imaginea unui tânăr demonstrant împotriva președintelui Rusiei, care sfidează singur forțele de securitate, pare să devină unul dintre cele mai puternice simboluri de rezistență la autocrația președintelui.

Autorităţile ruse au început luni demersurile legale împotriva protestatarilor care au participat la manifestaţia neautorizată, organizată de opoziţie la sfârşitul săptămânii în centrul Moscovei. 

Un important politician din rândul opoziţiei, Ilia Yaşin, care a fost arestat în timpul protestelor, a fost reţinut în custodie pentru o perioadă de zece zile. Interzicerea de către autorităţi a participării acestuia şi a mai multor politicieni din opoziţie la alegerile municipale din capitala rusă, preconizate să aibă loc la 8 septembrie, au determinat organizarea protestului.

"Motivul acestei persecuţii este activitatea mea politică" a afirmat Yaşin."Sunt un critic stăruitor al preşedintelui [Vladimir] Putin, al primarului [Serghei] Sobianin şi al partidului [de guvernământ] Rusia Unită. Sunt o persoană căreia autorităţile vor să îi închidă gura", a mai declarat opozantul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel