Protestatarul Ceaușescu, ridicat de polițiști din fața B1 TV. ”Unii o să ziceți că a făcut scandal. Greșit!” - video

B1 TV
B1 TV

Protestatarul Marian Ceaușescu l-a așteptat pe ministrul Culturii, Daniel Breaz, să-i adreseze câteva întrebări la ieșirea de la B1 TV.

Toate bune și frumoase, dar Marian Ceaușescu a fost săltat de polițiști. Angi Șerban a povestit ce s-a întâmplat mai precis.

”M-am trezit cu noaptea-n cap, dar cu gândul la ce a pățit Ceausescu Marian aseară cu miliția de la Secția 1... Știu, unii o să ziceți că a făcut scandal. Greșit! (Când exagerează, nu sar să-l apăr, atenție!)

Aseară stătea în față la B1 cuminte și aștepta să iasă ministrul culturii pentru a-l putea aborda în legătură cu monumentul din Piața Revoluției care a început să se degradeze.

De unde știu? Am văzut tot în direct pe Facebook. Anul trecut s-au mai purtat niște discuții cu Ministrul Culturii pe subiect, a promis că vor începe reparațiile și cu promisiunea s-au ales și cam atât, de-aia s-a dus aseară Marian să-l întrebe dacă are de gând să ia vreo măsură.

Alte dăți, mai țipa, se mai agita, dar de data asta chiar stătea cuminte la ușă. (Surprinzător, nu?) Și, zbang! 4 echipaje de la Secția 1 de Poliție au venit să-l ridice de pe stradă. Fără ca vreunul să se prezinte (4 echipaje înseamnă de la 8 oameni în sus, da?), fără să i se comunice care este legea încălcată (contravenția săvârșită), fără să fie legitimat și fără pic de respect. I-au sucit o mână la spate, l-au băgat în mașina de poliție (n-am zis loganu' pt că am senzația că era un VW) și l-au luat pe sus și dus la secție unde l-au amendat cu 900 de lei.

Atitudinea milițienilor, a doi dintre ei mai exact, a fost una scârboasă, abuzivă, jandarmerească. Nu l-au lăsat nici să aducă mențiuni pe PV. Pentru că ei pot! Dacă sunt în haina statului, nu poți să le dai nici măcar un scuipat, că se consideră ultraj și de-aia se comportă abuziv.

(...)

Am avut tot timpul un soi de respect pentru Politia Romana. Asta și pentru că atunci când eram adolescentă voiam să dau la Academie, dar pentru că n-aveam nici pile și nici bani (să nu ne prefacem că nu știm despre corupția de la Academie) am renunțat și am dat la drept. N-am vrut la subofițeri la Câmpina!

Am prieteni polițiști care au muncit, au învățat, s-au chinuit și sunt niște oameni fantastici, dar asta nu înseamnă că ale lor caractere sunt majoritare în poliție. (Aveți tot respectul meu în continuare!)

(...)

Câteva aspecte de reținut:


• După ce l-au amendat, au fugit de la secție când a cerut să depună o plângere către un superior pe numele lor. Irimia ăsta cu celălat coleg, unul căruia nu i-a ieșit pompadour-ul înainte să plece la muncă.

• Marian a fost agresat în secția de poliție și la ieșirea din ea.

• Secția 1 este secția în care Marian a fost bătut o noapte întreagă în '89. Și ca să știți și voi, defectul de vorbire l-a dobândit în urma bătăilor aplicate de miliție, nu e retardat, așa cum vă aud des pe unii spunând”, a scris Angi Șerban pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel