Protestatarii au plecat într-un marș funebru spre ministerele Muncii și Educației

miting piata victoriei
miting piata victoriei

Cei 5.800 de sindicaliști din educație care protestează în fața Guvernului au plecat într-un marș spre Ministerul Muncii și cel al Educației, pe fundal auzindu-se marșul funebru.

Protestatarii eu explicat că muzica se potrivește perfect cu situația învățământului , adăugând că se pregătește îngroparea scolilor românești.

Mariana Gună, preşedintele Asociaţiei de Părinţi a transmis protestarilor susţinerea celor două milioane de părinţi pe care-i reprezintă.

"Am venit să fim alături de voi, să cerem Guvernului salvarea şcolii româneşti, programe reformate, manuale nu maculatură de aruncat la gunoi, resursă umană motivată", a fost mesajul Marianei Gună.

Profesorii s-au dcelarat dezamăgiţi că pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, în România evenimentule este sărbătorit de ani de zile prin proteste pentru că niciun Guvern nu a sprijinit acest sector declarat prioritate naţională.

Dascălii au mai spus că peste tot în lume această zi este una de sărbătoare iar în România se pregăteşte înmormânatera şcolii româneşti. Înainte de a se încolona în marş, protestatarii s-au mai întors o dată spre Guvern pentru a-i mai cere o dată demisia şi au cântat "Dăscăliţa", o melodie cunoscută printre cadrele didactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel