Urmărește emisiunea live


Protestatarii anti-graţiere iau cu asalt sediul PSD

Peste 2.000 de constănţeni au pornit, duminică seară, într-un marş către sediul filialei judeţene a Partidului Social Democrat (PSD), în jurul orei 18,30, după ce iniţial s-au întâlnit în faţa Prefecturii în urma unui apel lansat pe Facebook, în pagina de eveniment 'Constanţa protestează împotriva graţierii colective'.

După aproape o oră şi jumătate de scandări pe platoul Prefecturii, un grup de aproximativ 800 de protestatari care critică intenţia Guvernului de a promova o graţiere colectivă au pornit în marş către sediul PSD, scandând: 'Stop Mafiei!', 'Susţin Democraţia!', 'Susţin DNA!', 'În democraţie, hoţii stau la puşcărie' sau 'Afară, afară cu mafia din ţară!'. După doar 30 de minute de la punerea în mişcare, coloana şi-a dublat numărul de participanţi, astfel că la jumătatea parcursului către sediul PSD, grupul număra deja 2.000 de participanţi.

Prezent la miting şi la marşul de protest, activistul civic constănţean Cosmin Bârzan a declarat pentru AGERPRES că marşul va continua pe străzile oraşului, urmând în total un parcurs de peste şase kilometri, şi se va încheia tot pe platoul Prefecturii, la fel ca şi în duminica precedentă.

'Sunt plăcut surprins de interesul şi civismul manifestat de concetăţeni faţă de această problemă pusă în dezbatere publică de Guvern, cea a interesului public general faţă de o lege a graţierii şi amnistiei. Este bine că lumea participă şi văd că din ce în ce mai mulţi se alătură coloanei de manifestanţi aflată în marş. Eu sunt obişnuit cu mitingurile publice şi văd că deocamdată suntem peste 2.000 de oameni în stradă scandând', precizat Cosmin Bârzan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel