EXCLUSIV  Protestarii REVIN! Plan de acaparare a momentului 1 Decembrie 2019. LOVITURĂ la paradă!

protest
protest

După multă vreme de tăcere, protestatarii încearcă să dea lovitura chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie 2019.

Parada militară de 1 Decembrie 2019 este prevăzută să aibă loc începând cu ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf. Atunci va fi momentul când protestatarii vor intra în joc și vor încerca să acapareze solemnitatea zilei.

Huiduieli posibile la Ziua Națională a României

Insist pentru o Românie Demnă Creștin Europeană şi Evoluție În Instituție, ONG-ul condus de Cristian Mihai Dide, îi cheamă pe români în stradă pentru a huidui Jandarmeria, Poliția Română și ISU.

”De Ziua României, Jandarmeria, Poliția Română și ISU așteapă ca toți cetățenii să îi respecte și să le aplude activitatea, în timp ce defilează pe sub Arcul de Triumf. Faptul că poartă o uniformă și au jurat că vor lucra în interesul cetățenilor, nu reprezintă totul în meseria pe care au ales-o. Din nefericire, ultimii ani ne-au demonstrat contrariul, de prea multe ori. Încă de la începutul protestelor împotriva OUG 13, jandarmii au acționat ca un braț armat al partidului de guvernare. La ordin sau pur și simplu din necunoașterea legii, au scris sute de amenzi menite să închidă gura contestatarilor PSD.

Ca și când aceste acte de poliție politică nu ar fi fost de ajuns, pe 10 august, la protestul împotriva Vioricăi Dăncilă, aceștia au folosit forța disproporționat și au ales să gazeze, să fie violenți cu protestatarii pașnici. Deși sunt acuzați de infracțiuni deosebit de grave, șefii Jandarmeriei stau liniștiți pe aceeași scaune.


Poliția Română a uimit în nepăsare și incompetență în cazul Caracal. Tragedia mai mare este că Alexandra, curajoasă și plină de speranță, a cerut ajutorul poliției chiar din casa monstrului, iar aceasta nu a luat-o în serios, lăsând inevitabilul să se întâmple. Un alt caz șocant este cel al mușamalizării cazului polițistului pedofil, chiar de colegii lui. Incendiul de la Colectiv și moartea zecilor de tineri a venit tot ca un semn al neputinței statului român. În ultimele filme apărute, observăm lipsa de organizare și empatism a celor din subordinea secretarului de stat, Arafat.

Bănuim că nu le-a fost ușor familiilor celor decedați și supraviețuitorilor să vadă dezorganizarea și să audă cum vorbeau pompierii despre cei arși sau decedați.

Ne vedem în zona Arcului de Triumf și îi huiduim când defilează, în semn de protest față de toate eșecurile lor. Pentru că nu uitam si nu iertam toate momentele în care ne-am simțit neputincioși, discriminați, umiliți de aceste instituții bolnave”, se arată în descrierea evenimentului creat pe Facebook sub numele ”1 Decembrie #DizolvamJandarmeria”.

Planul lui Dide: desființarea Jandarmeriei Române

Încă din 2018, Cristian-Mihai Dide, președintele organizației Evoluție în Instituție, anunța că a realizat un proiect de desființare a Jandarmeriei Române.

„Pe data de 1 Decembrie 2018, alături de mai mulți simpatizanți, Asociația „Evoluție în Instituție” a susținut logistic și financiar o parte din recuzita afișată împotriva Jandarmeriei la parada militară. Asociația „Evoluție în Instituție” va continua să ofere suport și să organizeze astfel de acțiuni ce vizează Jandarmeria Română, atât timp cât această instituție nu își prezintă măcar scuze public pentru atitudinea pe care o are față de cetățeni. Printre acțiunile ilegale pe care le are această instituție, reamintim: lovirea unor cetățeni și gazarea timp de mai bine de 10 ore a peste 100000 de protestatari pașnici pe 10 August, amendarea constantă a protestatarilor vocali, privarea de libertate fără motiv a celor ce se legitimează pe loc, și mai nou, amenințarea unui locuitor din Rusănești, Jud. Olt, că va fi ridicat din casă „înainte să își bea cafeaua„ sau că „nu va mai avea curajul să iasă în sat„, doar pentru că a dorit să își apere porcii sănătosi și distrugerea bunurilor personale ale acestuia.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Apt sau inapt? Dide, LOVITURĂ pentru Jandarmerie. Documente, răsturnare de situație

Acțiunile de boicotare împotriva acestei instituții vor crește în frecvență și intensitate și vor fi la fel de ingenioase ca până acum. Vom „instiga” la nesupunere civică în limitele legii, condamnând ferm orice act de distrugere și violență. În acest context, ne arătăm dezaprobarea față de modul în care au degenerat protestele actuale din Franța, soldându-se cu incendieri, distrugeri și atacarea forțelor de ordine.

Pe această cale informăm opinia publică că Asociația „Evoluție în Instituție” propune un proiect de desființare a Jandarmeriei Române. O soluție posibilă, dar care poate suferi modificări după dezbaterile cu specialiștii în domeniu, este de a împărți efectivele Jandarmeriei către structuri ale altor instituții: ordinea publică la Poliția Română, militarii la Armata Română, personalul specializat către SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale). Astfel, civilii nu vor mai interacționa cu militari, așa cum se întâmplă în prezent, lucru de neacceptat într-o democrație. Pentru „dezastre naturale„ și „deszăpeziri„,propunem o gardă națională, fără pistol, în subordinea ISU.

Activitățile pe care intenționăm să le desfășurăm în cadrul acestui proiect sunt de natură juridică, politică și mediatică, constând în dezbateri civice și politice, acțiuni în instanță, petiții și campanii media.

Unul dintre motivele pentru care dorim desființarea Jandarmeriei este că de-a lungul istoriei a fost folosită în mare parte împotriva cetățenilor, iar în prezent este doar o unealtă de opresiune și poliție politică, folosită deopotrivă ca bazin electoral, „mituită„ cu funcții și salarii mari, bonusuri, prime și protecție din partea partidului de la guvernare față de ilegalitățile pe care le comite”, a transmis Cristian Mihai Dide.

Codruța Cerva, mereu de partea jandarmilor

Jandarmeria România nu are doar critici, ci și susținători.

Am stat de vorbă cu Codruța Cerva, una dintre persoanele care au ieșit în stradă pentru susținerea jandarmilor. Manifestația de atunci s-a numit "Respect Jandarmeria Română".

Codruța Cerva a zis că, înainte de a răspunde la orice întrebare, ar trebui să ne uităm ce spunea Legea nr. 60/1991 și apoi să ne gândim singuri dacă jandarmii au procedat corect sau nu la protestul din 10 august.

"Este de neconceput, o aberație! (...) Ce doresc #Rezistenții înseamnă răsturnarea puterii într-un stat suveran, liber și democrat! Este o acțiune abjectă împotriva statului de drept și statului român! Și repet: consider că presa îi bagă prea mult în seamă. Câțiva trădători de țară (#Rezist) nu pot decide pentru milioanele de români sănătoși la cap și responsabil! Și am uitat să mai spun un lucru foarte important. Jandarmeria Română a respectat legea 60/1991 Organizarea și desfășurarea Adunărilor publice, mai exact au pus în aplicare art. 17/18/19/20/21/22/23/24/25/26. Este foarte important de subliniat acest aspect", a zis Codruța Cerva pentru DC News.

”Eu am fost în stradă să susțin jandarmii, le-am dat flori. Mi se pare o aberație, ceva despre care nici nu ar trebui să vorbim. Cum să desființăm Jandarmeria Română? Din partea lor mă pot aștepta la orice. Vorbim de jandarmii care sunt acolo și la inundații, la deszăpeziri. Dacă cineva din Jandarmerie a greșit, trebuie să plătească, dar nu poți denigra o instituție întreagă a statului român pentru că ce? Pentru că ești de la #Rezist și ți-ai luat niște gaze în față? Dar haideți să vedem de ce ai pățit așa ceva. Pentru că te-ai dus la un protest neautorizat unde se anunțase dinainte, pe Facebook, că va fi sânge, că va fi violență. Te duci acolo fără să cunoști legea. Când te duci la un protest neautorizat, trebuie să știi și ce se poate întâmpla. Înainte să vorbim, haideți să mai și citim. Jandarmii au fost prea blânzi pentru ceea ce s-a întâmplat acolo", a mai spus Codruța Cerva pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel