PROTEST: Toate drumurile duc la București. "Revoluția" generației noastre

Organizația "Corupția Ucide" anunță organizarea unui protest masiv pentru data de 20 ianuarie 2018, sâmbătă. Oamenii sunt chemați în Piața Universității între orele 18:00 - 21:00. Protestul anunțat poartă numele de "Toate drumurile duc la București. "Revoluția" generației noastre".

"Legile justitiei au fost votate, ele ajung acum la presedintele Klaus Iohannis, care le poate intoarce o singura data inapoi. Legile de modificare a codului penal urmeaza sa fie votate.

„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie"

Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România. Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie. La care se adauga si modificarile Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii (sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie). Primele doua luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democratiei in Romania.

Nu dam inapoi

Avem in fata noastra doua optiuni.

Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participam la proteste.

In cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferenta. Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca "Da, n-am mai iesit la protest. Lasa, ca se descurca si fara mine". Daca crezi ca esti singurul care gandeste asta, te inseli.

Drumul spre schimbare este pavat cu indoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest. Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Sa repetam oare aceeasi greseala?

Exista Optiunea #2.

Iesim la protest, aratam public ca nu suntem dispusi sa acceptam coruptia, ca vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se indoiesc ca schimbarea este posibila. Da, schimbarea este posibila. Incepe cu noi si doar trebuie sa avem curajul si speranta sa nu ne lasam batuti foarte usor. Politicienii corupti vor merge pana in panzele albe ca sa isi apere interesele, nu vor renunta usor, mai ales ca acum au o validare electorala. Ei nu ne-au facut viata usoara. De ce le-am face-o noi pe a lor? Asadar, cu cati persoane vii la protest ? Cate afise si flyere poti sa lipesti in bloc, sa pui in cutiile postale? Schimbarea incepe cu noi si nu se termina niciodata. E un drum lung, iar perseveranta noastra in fata coruptiei le va da si celorlalţi increderea si speranta ca puterea este de fapt in mainile noastre", se arată în descrierea evenimentului postat pe Facebook.

VEZI ȘI: Cine sunt liderii protestelor din Piața Victoriei. TUDOR Cârstoiu, interviu-VIDEO

"Sambata, 20 ianuarie, incurajam lumea din intreaga tara sa se alature protestelor din Bucuresti. Nu este nevoie sa iesim de multe ori in strada. Este nevoie sa iesim multi, odata. Propunem un mars Piata Universitatii - Parlament, cu vizite la institutiile confiscate de catre majoritatea parlamentara (Avocatul Poporului, CCR, CNA)", se mai arată în descrierea evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel