Protest spontan Termocentrala Mintia: Acuzăm lipsa de...

Protest - imagine simbol
Protest - imagine simbol

Aproape 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat, miercuri dimineaţa, un protest spontan în sala de comandă şi în incinta unităţii, acuzând lipsa de transparenţă a Ministerului Energiei în ceea ce priveşte viitorul acestui producător de energie electrică şi termică.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, strategia energetică a României nu prezintă explicit ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia şi dacă grupurile energetice vor funcţiona pe cărbune, ca şi până acum, sau pe gaz.

"Acuzăm lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte viitorul termocentralei. Nu ni se spune concret dacă rămâne să funcţionăm pe cărbune sau pe gaz, cu unul sau cu două grupuri energetice. La Guvern ni se spune că vom funcţiona pe cărbune, în schimb, Ministerul Energiei face demersuri să funcţionăm cu un grup pe gaz", a declarat Iştoc.

Conform acestuia, în strategia energetică a României, elaborată de Ministerul Energiei, nu se regăsesc cele două grupuri energetice pe cărbune de la Termocentrala Mintia, aşa cum au solicitat administraţia companiei şi sindicatele de la Mintia şi cele ale minerilor din Valea Jiului.

"În strategie se spune că grupurile energetice vor fi retrase, cu excepţia grupului 3. Nu se spune dacă acesta va fi pe gaz sau cărbune, dar văzând stocurile de cărbune şi producţia din Valea Jiului, este clar ce se doreşte. Acum cărbunele nu ajunge pentru funcţionarea a două grupuri energetice la Mintia", a arătat liderul sindical.

În jurul orei 9,00, protestatarii au început să iasă în curtea întreprinderii, la acţiune fiind prezenţi angajaţi din schimbul de noapte şi cei care sunt liberi de la serviciu.

Activitatea de producţie a termocentralei nu este afectată, susţine preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Energeticienii de la Termocentrala Mintia au mai protestat, în luna august, după ce sindicatele au arătat că deţin informaţii conform cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze cu un singur grup energetic, din cele şase pe care le deţine în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel