PROTEST pe DN 1. Cum au blocat oamenii circulația

Zeci de persoane au protestat din nou pe Drumul Național 1. Circulația mașinilor a fost blocată la Puchenii Moșeni din județul Prahova. 

Zeci de persoane au participat, vineri, la un nou protest pe DN 1 față de montarea unor separatoare de sens, din cauza cărora trebuie să ocolească 10 km să ajungă acasă sau la biserică. Oamenii au blocat circulația și au traversat în șir indian o trecere din Puchenii Moșneni, județul Prahova, scrie Mediafax. 

Zeci de localnici din Puchenii Mari au participat la protestul față de montarea separatoarele de sens pe DN 1, organizat la o trecere pentru pietoni din Puchenii Moșneni, vineri după amiază.

Care sunt solicitările protestatarilor

Oamenii vor să aibă intersecții amenajate astfel încât să nu mai ocolească 10 kilometri ca să ajungă acasă, la biserică sau la serviciu.

„Să vadă toată lumea. Nu poți să treci cu un mort pe drum. Dispensarul e aici...", spune unul dintre protestatari.

O femeie se plânge că separatoarele „ne-au astupat intrarea în sat": „Ocolim nouă kilometri, dacă o iei pe partea celalaltă ocolim 12 kilometri. Nu mi se pare corect", spune ea.

Alt protestatar este de părere că a fost „împărțită comuna în două".

„Avem și noi nevoie să ducem un lemn?! Să ne facă un refugiu să putem traversa dintr-o parte în alta. A împărțit comuna în două. Noi nu putem comunica cu cei de dincolo", a declarat bărbatul.

Protestul a fost întrerupt de polițiști 

Polițiștii au oprit, din când în când, protestul oamenilor ca să dea drumul circulației, întrucât zona era aglomerată și se formau cozi de mașini.

Autoritățile locale spun că au încercat să găsească soluții și au mers la Ministerul Transporturilor.

„Sunt supărați. E o problemă în plus. Eu sper să se rezolve... Am fost acum trei zile la ministrul Transporturilor și s-a stabilit un program de acțiune. Fără proiecte nu se rezolvă nimic. Trebuie făcute niște proiecte pentru amenajarea celor două intersecții de la Primărie și de la blocuri, plus o trecere pentru pietoni", a declarat primarul din Puchenii Mari, Constantin Negoi.

Proiecte de durată 

Acesta a precizat că pe o lungime de șase kilometri, cât are comuna pe DN 1, e o singură trecere pentru pietoni. Edilul spune, însă, că toate aceste proiecte sunt de durată și nu vor avea rezolvare într-un timp scurt.

Acesta este al doilea protest organizat în ultima săptămână, după montarea separatoarelor de sensuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel