EXCLUSIV  PROTEST PARIS. Crin Antonescu: Macron să nu mai dea lecții altora!

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liberalul Crin Antonescu a explicat, pentru DC News, de ce protestele din Franța constituie o lecție pentru toți liderii occidentali.  

Crin Antonescu consideră că mișcarea "vestelor galbene" este atipică pentru Franța și că violențele par programate.

"A început ca o mișcare de protest în parametri normali împotriva unei măsuri guvernamentale, uzuală pentru Franța. Pare însă să fi căpătat alte dimensiuni și ar trebui să dea de gândit multor regimuri politice din intreaga Europă. Noi avem în Franța o situație destul de atipică. Vorbim deja o confruntare între protestatari și un președinte care a fost ales "en fanfare", care a adunat multe speranțe când a fost ales. Și dintr-o dată se prăbușește și devine inamicul public numarul unu și i se cere demisia", a spus politicianul pentru DC News.

Semnul unei crize a democrațiilor

"De remarcat, la prima vedere, este că avem de a face cu manifestări violente ce nu sunt conjuncturale, ci par aproape programate și cred că acesta este un semn al unei crize care se anunță de mai mult timp la nivelul tuturor democrațiilor occidentale și aici includem și România. Deja se replică lucrurile și la Bruxelles. Cred că este încă un semn că raporturile între clasa politică europeană și societățile europene trebuie reanalizate", a mai declarat Crin Antonescu pentru DC News.

Lecție pentru Macron

"Este un semn și pentru președintele Macron și pentru alți lideri europeni să înțeleagă că avem probleme cu toții și le avem împreună. Și că este mai puțin cazul să dea lecții altora, ca și cum treaba ar merge perfect la unii și foarte prost la alții. Cred că problemele sunt comune, capitalul de neîncredere raportat chiar la sistemul politic este la fel de mare peste tot, iar problema trebuie rezolvată împreună", a concluzionat liberalul.           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel