Protest la Universitatea din Iași împotriva lui Tudorel Toader

Mai multe persoane au venit, vineri dimineaţa, în faţa corpului principal al Universităţii ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi pentru a protesta împotriva fostului ministru al justiţiei, Tudorel Toader, actualul rector al instituţiei de învăţământ superior. Protestatarii au venit cu bannere.

Protestul celor de la Asociaţia Civică "Reset" nu s-a oprit aici. În timpul conferinţei "Viitorul sistemului judiciar al Uniunii Europene", eveniment la care participă preşedintele Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, Koen Lenaerts, preşedintele Tribunalului UE, Marc Jaeger, precum şi înalţi oficiali europeni, mai multe persoane au pătruns în balconul aulei, unde protestat din nou, fiind evacuate la scurt timp.

"Noi avem o problemă aici în România cu sistemul de justiţie, care a fost distrus de grupul infracţional organizat care a condus ţara în ultimii ani. Unul dintre complicii lui Liviu Dragnea este Tudorel Toader. Este o ruşine şi pentru Universitatea Cuza şi pentru oraşul Iaşi şi pentru România în ansamblu. Trebuie să avem memoria lungă, nu trebuie să uităm că acest om este nociv pentru spaţiul public. Pentru că suntem la Iaşi, îi amintim în permanenţă că nu uităm ceea ce a făcut. Cel mai bun lucru ar fi să aibă perioadă de penitenţă, inclusiv să plece din fruntea universităţii Cuza. Ceea ce a făcut el şi, în general, oamenii alături de care a fost, vor avea avea consecinţe pe termen lung. Astăzi, când avem un înalt reprezentant european, spunem că noi suntem atenţi la justiţie, că susţinem statul de drept, că oameni care aveau funcţii temporare înalte în statul român nu ţin cont de cutume, de legi de oameni" a spus istoricul Dorin Dobrincu, fostul director al Arhivelor Naţionale Iaşi.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, actualul rector al Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi a susţinut că protestele de vineri din faţa instituţiei de învăţământ superior sunt "o atitudine democratică".

"Protestul este o expresie a democraţiei. Preşedintele Curţii de Justiţie Europene îmi spunea că la Curte în fiecare zi la intrare se protestează", a declarat presei, Tudorel Toader.

Vezi și: Liga Studenţilor Iaşi îi cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de rector 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel