EXCLUSIV  Protest la Cluj-Napoca chiar de 1 Decembrie 2019. Este strigător la cer! Preot: Ce lege din lume permite așa ceva?! / FOTO

Peste 170 de persoane au participat la Cluj la un miting de solidaritate cu familia Smicală.

Românii s-au unit duminică, de Ziua Națională a României, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, pentru cauza familiei Smicală.  Peste 170 de persoane au afișat pancarte în limba română, dar și în engleză, de solidarizare cu copiii Cameliei Smicală, despărțiți de mamă de serviciile sociale finlandeze și ținuți împotriva voinței lor izolați în centre de plasament din Finlanda. Pe mesajele afișate de clujeni scria: Finlanda, redă-i pe Maria și Mihai înapoi mamei lor!, Românii sunt solidari cu Mihai și Maria!, Mobilizare pentru Mihai și Maria, copii ținuți cu forța în orfelinatele din Finlanda!, Finland, the whole world is watching you! And we are not going away! Give Mihai and Maria back to their Mother!.

'Maria și Mihai Smicală Jalaskoski, doi copii, te roagă să-i ajuți să fie alături de mama lor. Ești părinte? Ai copii? Cum ar fi să nu știi nimic de ei? Cum ar fi să decidă altcineva când să-i strângi în brațe, să nu-i vezi pregătindu-și ghetele în așteptarea lui Moș Nicolae, să nu poți împărtăși bucuria Crăciunului? Există Crăciun în casa unde o mamă nu își are copiii lângă ea? Există Crăciun pentru copiii Mihai și Maria despărțiți de mama lor? Când copiii noștri se vor bucura de darurile primite de la Moș Nicolae, de la Moș Crăciun să ne gândim că într-o țară europeană, doi copii cetățeni româno-finlandezi nu au respectate drepturile fundamentale. Tot ce trăim cu copiii noștri, zi de zi, clipă de clipă, este un privilegiu și un drept care i s-a luat unei mame, călcând peste hotărârea judecătorească finlandeză care-i acordă acesteia custodia. Să dovedim că românii pot fi solidari, că își pot apăra împreună copiii!', a declarat pentru DC News, avocatul Buzgar Adriana-Lucia.

'Să ajutăm această familie să se întregească. Vrem doar normalitatea! Care lege din lume poate să separe părinții de copii sau copiii de o mamă? Care lege din lume ar putea să ne despartă de România? Niciuna! Cerem aici, în mod elegant și firesc, patriotic, nimic  altceva decât ceea ce ne curge în sânge și anume firescul! Am dori ca toate familiile să fie unite și împăcate! Plecând de la o familie să salvăm întregul neam românesc de aici din țară, dar și din străinătate.', a  spus preotul Ioan Raza pentru DC News.

'Participăm la această manifestare în semn de solidaritate cu doamna Smicală. O susținem în lupta ei de mamă iubitoare pentru a-și dobândi copilașii. Nu putem fi pasivi la asemenea nedreptăți strigătoare la cer!', a spus preotul Călin Popovici pentru DC News.

'1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a românilor de pretutindeni! În mod cu totul special, ne solidarizăm cu suferința românilor Mihai și Maria, copiii Cameliei Smicală! Am cerut la unison statului român susținere în fața abuzurilor serviciului social din Finlanda, reîntregirea și repatrierea familiei. Rugăm președintele României, Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada României în Finlanda stoparea abuzurilor statului Finlandez și implicarea activă până la rezolvarea definitivă a acestei situații!', a spus Daniel Someșanu, unul dintre organizatorii mitingului.

În aceste zile au avut loc noi proteste de solidaritate organizate în mai multe orașe din țară, printre care  Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Focșani, Galați, Giurgiu, Iași, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Sfântu Gheorghe, dar și în diaspora, la Londra, Milano, Paris, Alicante, Stuttgart. Amintim faptul că în 2015, medicul român Camelia Smicală din Piatra Neamț, locuia în Finlanda, fiind căsătorită cu un cetățean finlandez. Camelia Smicală a dorit să se întoarcă în România din cauza relelor tratamente aplicate copiilor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza faptului că cetățeanul finlandez a anunțat serviciile de protecția copilului, care au descins în forță, cei doi copii fiind luați de statul finlandez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel