Protest în prima zi de școală! Banderolă neagră pe braț

Începerea anului școlar
Începerea anului școlar

Luni, 9 septembrie, începe școala! Noul an școlar debutează cu un protest organizat de Consiliul Național al Elevilor. Profesorii și copiii sunt îndemnați să poarte o banderolă neagră pe braț.

În prima zi de școală este anunțat un protest organizat de Consiliul Național al Elevilor, împotriva ordinului Ministrului Educației care trimite elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Națională, către școlile profesionale. Organizația îi îndeamnă pe toți elevii să poarte banderole negre în cadrul protestului intitulat „Doliu pentru educație".

„În data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivității de deschidere a anului școlar în fiecare școală, îi încurajăm pe cei ale căror interese le reprezentăm să se alăture protestului intitulat „Doliu pentru educație", transmite CNE într-un comunicat, potrivit edupedu.ro.

Protestul are loc în urma publicării Ordinului de ministru prin care elevii ce obțin medii mai mici de 5 la Evaluarea Națională sunt trimiși direct în școlile profesionale. "Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi" a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea școlii și ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educației. Ne exprimăm mâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ" spun elevii din CNE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel