PROTEST în fața Ambasadei SUA. ”Acolo se omoară copii zilnic, se dărâmă case”

Câteva sute de persoane din comunitatea arabă și musulmană au protestat în fața Ambasadei SUA din București. 

Protestul este cu privire la decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel. La protest au participat mulți copii. 

Protestul, la care au participat şi mulţi copii, s-a desfăşurat fără incidente. Protestatarii au afişat bannere cu mesaje precum "Solidaritate România-Palestina", "Ierusalim - oraşul tuturor religiilor", "Decizia lui Donald Trump este o încălcare flagrantă a legii internaţionale", "Ierusalim este capitala statului Palestina".

”Noi avem (...) nevoie de opinia publică din România şi din Europa să ştie că în Orientul Mijlociu are loc o încălcare flagrantă a legilor internaţionale, a hotărârilor ONU, Consiliului de Securitate şi chiar a Convenţiei de la Geneva care prevede protecţia civililor în timpul războiului. Acolo se omoară copii zilnic, se dărâmă case şi chiar visele şi aspiraţiile oamenilor din Orientul Mijlociu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Clubului Româno-Arab de Cultură şi Presă, Ahmed Jaber.

[citeste si]

Reprezentanţii a 16 fundaţii şi asociaţii culturale, profesionale sau religioase, ale comunităţii arabe şi musulmane din Bucureşti, şi-au arătat nemulţumirea faţă de această decizie.

În 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, informează agenţiile de presă internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel