PROTEST în fața Ambasadei SUA. ”Acolo se omoară copii zilnic, se dărâmă case”

Irina Constantin / 22 dec 2017 / 18:59

Câteva sute de persoane din comunitatea arabă și musulmană au protestat în fața Ambasadei SUA din București. 

Protestul este cu privire la decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel. La protest au participat mulți copii. 

Protestul, la care au participat şi mulţi copii, s-a desfăşurat fără incidente. Protestatarii au afişat bannere cu mesaje precum "Solidaritate România-Palestina", "Ierusalim - oraşul tuturor religiilor", "Decizia lui Donald Trump este o încălcare flagrantă a legii internaţionale", "Ierusalim este capitala statului Palestina".

”Noi avem (...) nevoie de opinia publică din România şi din Europa să ştie că în Orientul Mijlociu are loc o încălcare flagrantă a legilor internaţionale, a hotărârilor ONU, Consiliului de Securitate şi chiar a Convenţiei de la Geneva care prevede protecţia civililor în timpul războiului. Acolo se omoară copii zilnic, se dărâmă case şi chiar visele şi aspiraţiile oamenilor din Orientul Mijlociu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Clubului Româno-Arab de Cultură şi Presă, Ahmed Jaber.

[citeste si]

Reprezentanţii a 16 fundaţii şi asociaţii culturale, profesionale sau religioase, ale comunităţii arabe şi musulmane din Bucureşti, şi-au arătat nemulţumirea faţă de această decizie.

În 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, informează agenţiile de presă internaţionale.