Protest împotriva lui Toader, la Iași. Bolcaș: Să pună mâna să citească înainte să aibă asemenea manifestări oribile

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a reacționat, într-o intervenție la România TV, cu privire la maniera în care a protestat astăzi un grup de persoane la adresa lui Tudorel Toader, rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aceștia au aruncat cu vopsea roșie pe scările instituției.

În primul rând, dl. Tudorel Toader nu este responsabil de promulgarea legii privind recursul compensatoriu. Este primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere pentru că responsabilă pentru acest fapt esta dna ministru Prună. Datele și zilele publicate în Monitorul Oficial sunt clare, precum și semnătura pe acte este clară. Să pună mâna acești copii (nr. red. protestatari) să citească și pe urmă să aibă asemenea manifestări vehemente, oribile. În același timp, urmează să vedeți că această preluare a unor metode pe care eu le numesc metode fasciste de protest este extraordinar de periculoasă. Este îndreptată asupra elitei intelectualității românești. Și comuniștii au distrus elita intelectualității românești la canal și la închisorile de tristă amintire de la Sighet, Craiova etc. Intelectualitatea este prima țintă vizată de cei care nu au capacitatea să se ridice la nivelul lor. Acesta este pericolul cel mai mare. a spus avocatul Lucian Bolcaș, la România TV.

Explicația protestatarilor

Amintim faptul că scările Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași au fost acoperite cu vopsea roșie, vineri. Șase persoane au considerat să protesteze în această manieră față de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader. 

Aceștia și-au explicat gestul spunând că este o formă de protest față de rectorul Universității, Tudorel Toader, fost ministru al Justiției: ”Am bătut 400 de kilometri ca să-i spunem domnului Tudorel că nu are ce căuta aici. Suntem din București. Am venit să îi transmitem un mesaj așa cum știm noi mai bine, să îi arătăm că sângele victimelor recursului compensatoriu e în mâinile lui și că în momentul de față el nu e capabil și nu are dreptul să îi învețe pe alții să facă justiție”, a spus un protestatar, potrivit Mediafax. 

Scările Universității au fost curățate de către angajații instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel