PROTEST duminică, 25 februarie, la Guvern: Tudorele, pleacă!

Corupția Ucide a anunțat organizarea unui nou protest duminică, 25 februarie, în Piața Victoriei. Evenimentul se numește "Tudorele, pleacă TU, cu hoții tăi!".

"Astăzi, ministrul justiției, Tudorel Toader a decis, fără să aducă argumente, declanșarea procedurii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Da, știm, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor și vor să trăiască liniștit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupție, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adică bani furați de la români de către corupți.

Tot azi, în zeci de orașe au ieșit câteva mii de persoane în stradă, pentru a-și arată susținerea față de justiție, lupta anticorupție și DNA.

NU RENUNȚĂM, nu acceptăm un abuz făcut de o gașcă de infractori.

Duminică ne vedem la ora 18:00 în față la Guvern pentru a cere demisia ministrului injustiției", se arată în mesajul publicat de Corupția Ucide.

[citeste si]

A fost declanșată procedura de revocare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept.

În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel