Protest călugări, VIRAL pe internet (VIDEO)

Cătălina Burghelea / 05 ian 2019 / 18:01
Protest călugări
Protest călugări

Protest amuzant al călugărilor budiști din Japonia, pe Twitter. Totul a început când unul dintre ei a fost amendat de poliţişti, care i-au reproşat că veşmintele călugăreşti îi stânjenesc mişcările la condus.

Potrivit ziarului japonez Yomiuri Shimbun, un ofițer de poliție din prefectura Fukui a susținut că vestimentația călugărului - kimono lung – i-a afectat capacitatea de a conduce vehicule. El a fost obligat să plătească o amendă de 6.000 de yeni (aproximativ 55 de dolari).

Protest amuzant pe Twitter


Dar, în loc să plătească amenda, călugărul a început să posteze pe Twitter filmulețe cu mișcările pe care le poate face în haine călugărești.

VEZI ȘI Romica Jurca, mesaj pentru Busu: Un lucru este cert

Treptat, mai mulți călugări japonezi i-au urmat exemplul, postând filmuleţe care să demonstreze că pot face orice în kimonourile lor tradiţionale.

CITEȘTE ȘI Medic: În calitate de membru ALDE, încep cerându-mi scuze

Unul s-a filmat sărind coarda şi făcând o plecăciune umilă la sfârşit. Altul a jonglat cu două beţe, aruncându-le şi prinzându-le ba cu mâinile, ba cu picioarele. Unul a jonglat cu trei popice, iar altul şi-a demonstrat măiestria în mânuirea unei săbii cu laser.