EXCLUSIV  Protest București. Măsurile luate de Jandarmerie, criticate. “Ar fi fost al doilea Colectiv”

Protestul care a avut loc, sâmbătă, în Piața Universității nu a fost lipsit de incidente.

Manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii și au reușit să rupă cordonul de ordine, după care au ocupat Piața.

Cristian Mihai Dide, celebrul protestatar, se declară dezamăgit de măsurile luate de către Jandarmerie. Acesta spune că s-au luat ”decizii iresponsabile”.

”Lipsa profesionalismului din tot ce înseamnă MAI, Poliție, Jandarmerie, Pompieri este binecunoscută. Este rezultatul haosului generat ani de zile de o clasă politică iresponsabilă. La nivel de instituție sunt constrânși să ne intimideze, iar la nivelul angajaților din teren aceasta este doar o lipsă de pregătire, eu mi-am pus mereu întrebarea legată de capacitatea psihologică a oamenilor din aceaste structuri, mai ales că poartă arme de foc. Anul acesta, au fost mediatizate foarte multe cazuri din Jandarmerie care arată cum funcționează această structură, șofer iresponsabil pe linia de tramvai, cămătărie, șoferi băuți la volan, pedofilie.”, a afirmat Cristian Mihai Dide.

De asemenea, jandarmii au blocat accesul la stația de metrou Piața Universității. 

Referitor la situaţia creată la gurile de metrou, Jandarmeria spune că decizia de a temporiza şi a redirecţiona accesul persoanelor care se deplasau de la staţia de metrou către ieşirea dinspre Teatrul Naţional a fost luată pentru a evita apariţia unor busculade, întrucât zona Pieţei Universităţii era blocată şi era nevoie de o ieşire controlată a persoanelor. 

Dide afirmă că blocarea stației de metrou putea culmina cu o tragedie.

”Sunt foarte dezamăgit de aceste decizii iresponsabile pe care le pot lua acești oameni, mai ales prin prisma faptului că am fost într-o audiență la DGJMB unde am discutat cu domnii Mastan, Enache și Cazan. Le-am explicat că prin prisma profesiei mele (Specialist în sisteme de siguranță vieții - cu pregătire și în evacuarea persoanelor în caz de urgență) le recomand să păstreze o bandă de circulație liberă pentru autospeciale de intervenție (Salvare, Pompieri, Poliție).

Ei au făcut exact contrariul, au supraaglomerat o incintă. Cum poți tu să te gândești să supraaglomerezi o stație de metrou când știi bine că afară ai două trotuare blocate? Vezi că nu mai ai loc, restrângi traficul auto că asta este situația. Există și hotărâri CEDO care spun clar că libera exprimare este mai presus decât traficul auto.”, ne-a declarat el.

Celebrul protestatar spune că va cere explicații reprezentanțiilor Jandarmeriei. A depus, deja, o cerere de audiență prin intermediul organizației pe care o conduce.

”Nu există nicio scuză să supraaglomerezi o incintp. Ce se întâmpla dacă o persoană rău intenționată aprindea o fumigenă sau arunca o petardă în interior? Acolo ar fi fost un al doilea Colectiv...nu ardeau, ce se călcau în picioare pentru că nu aveai unde să îi evacuezi. Să știți că la astfel de adunări pericolul cel mai mare îl reprezintă panica, în momentul în care s-a instalat panică și nu ai loc de evacuare, apar cu siguranță victime. Și credeți-mă... Jandarmeria Română nu are capacitatea necesară să ne protejeze de așa ceva (coordonare pentru evacuare controlată). Este doar una din toate instituțiile disfuncționale ale statului român. Eu deja am depus o cerere de audiență prin intermediul organizației pe care o conduc (Evoluție în Instituție) ca să le adresez aceleași întrebări.”, a mai spus Dide.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel