EXCLUSIV  PROTEST anti-grațiere în cel mai roșu județ din România. Aurel Simion: E prima dată când se întâmplă

În București și în alte orașe din țară au avut loc duminică proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. De altfel, pentru 29 ianuarie sunt anunțate alte proteste atât în Capitală, dar și în alte părți ale țării. Dacă în București toată lumea a văzut măcar la televizor câtă lume a ieșit în stradă duminica trecută, cum a arătat evenimentul în provincie? Mai precis la Buzău, cel mai roșu județ de pe harta României.

DC News l-a contactat pe Aurel Simion, organizatorul protestului anti-grațiere de la Buzău, pentru a ne povesti cum s-a văzut evenimentul. De precizat că în acest oraș oamenii nu prea ies în stradă să-și manifeste opinia față de anumite chestiuni din lumea politică.

"Am fost 40-60 de persoane și a fost al doilea protest de la Revoluție în Buzău și primul după Colectiv. Un protest de 40-60 de persoane în orice oraș este mic, dar este totuși un protest, într-un oraș în care lumea nu este obișnuită să fie activă în a transmite mesaje comune în stradă atunci când este nevoie", a spus Aurel Simion pentru DC News.

Acesta ne-a mai zis că jurnaliștii nu au venit să îi întrebe de ce au ieșit în stradă. Mai mult decât atât, unii ziariști s-au repezit în a scrie că protestatarii au primit bani și vin: "Din păcate nu au fost jurnaliști, eu nu am văzut. Relatarea de pe un anumit site este complet ireală, evident. Nu s-au primit bani, de vin fiert nu pot să garantez că n-a fost nicio persoană din toți cei de acolo care au băut un pahar de plastic de vin, dar cu siguranță nu a fost nimeni amețit, problematic. Au denigrat fără dovezi".

"Protestul din Buzău a stat cam așa: Personal, am creat un eveniment duminică în jurul orei 13:00, în linie cu cele create în țară împotriva OUG pe grațiere și amnistie, deoarece doream să particip la un protest împotriva OUG de grațiere și în Buzău. S-a răspândit destul de repede în cele câteva puține ore. La ora 17:00 ne-am găsit aproximativ 30 de persoane, ulterior numărul crescând până la 40-60, unii plecând, alții noi venind. Nu cunoșteam decât 3 persoane din totul grupul, una din ele fiind soția mea. Nu am scandat, aveam pancarte toate cu referire la grațiere și amnistie. Nu am primit bani de la nimeni, nici nu aveam de la cine, iar referitor la vin fiert, eu unul am băut o ciocolată caldă înainte de plecare, eram cu mașina, poate de aici încurcătura.

[citeste si]

Văd că un domn jurnalist a văzut la întâlnire protestari "amețiți, la propriu" cu "vin fiert în căni", a mai văzut "Sorosist-Ciolos-Iohanniești" care au scandat împotriva Guvernului Dragnea (sic! recunoaște că e Guvernul DRAGNEA) și care fac parte din "ONG-uri abonate". Mai mult, am fost abonați la banul public și banul "sorosian", deși ulterior se spune că au lipsit banii "politici" și au mai fost și ceva "oameni în negru" liberali.

Oameni ca el îmi dau energie să lupt și mai puternic împotrivă grațierii în forma propusă prin OUG", a mai zis organizatorul protestului de la Buzău.

Mai multe detalii despre protestul care va avea loc duminică găsiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel