EXCLUSIV  PROTEST anti-grațiere. De ce mitingul a fost seara - s-a aflat ADEVĂRUL

Protestul anti-grațiere de la București nu are autorizație. Mitingul s-a pregătit pe Facebook, dar nimeni nu vrea să-și asume răspunderea.

Sociologul alfred Bulai a explicat la DC News Live de ce protestul anti-grațiere a avut loc seara, cumva pe șestache.

"Organizatorii pot cere o autorizație, este legal. Ei nu își asumă protestele pentru că aceste mișcări au o mare doză de lipsă a culturii democratice. Protestul are sens în lumea democratică, este normal și firesc să existe. Ar trebui să avem frecvent proteste în stradă, dar politica, la oamenii mari, ar însemna să îți asumi și responasbilitatea. Nu pe șestache, nu pe înserat", a zis Alfred Bulai la DC News Live.

"Seara poți sta mai în banca ta, de aceea se fac proteste în acest moment al zilei. (...) Este o dramă a tinerei generații, a unora dintre cei din tânăra generație. Sunt foarte protestari. Merg pe ideea că 'o dăm anonimă' și suntem de acord toți. Este fenomenul Facebook, nu cu lumea reală. Mie mi se pare că mai ales oamenii politici trebuie să iasă în față și să își asume. Ai o problemă, răspunde pentru ce se întâmplă acolo. Nu te duce acolo ca invitat al nimănui", a adăugat sociologul la DC News Live.

[citeste si]

Pe de altă parte, jurnalistul Val Vâlcu a spus că protestul a avut loc seara pentru că în timpul zilei oamenii au alte activități și nu vor să-și 'fractureze' ziua cu mersul la miting. Așa că seara, după ce merg la mall, teatru etc sau se odihnesc, li se pare un moment potrivit. Un alt motiv ar fi faptul că românii ies în stradă seara pentru că vor să prindă prime-time-ul emisiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel