Protest actori. Aurelian Pavelescu, replici acide: De ce să plătească societatea pentru voi?

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a reacţionat pe pagina sa de Facebook cu privire la protestul actorilor şi a trimis câteva replici acide la adresa celor care au ieşit duminică seara în Piaţa Victoriei. 

"ACTORII ȘI PROTESTELE - SĂ FIE PLĂTIȚI CA ÎN COMUNISM, DAR SĂ TRĂIASCĂ ÎN CAPITALISM! SE POATE AȘA CEVA? EU CRED CĂ NU! E NEVOIE PE ȘANTIERE!

De câțiva ani, un grup de actori - unii cu faimă - s-a găsit în fruntea protestelor împotriva ”ciumei roșii”, ridicând în slăvi linia corporatisto-neomarxisto-globalizantă. Linia care spune că statul nu trebuie să-i protejeze pe săraci prea mult, niște leneși rămași din comunism; că pensionarilor să nu li se mărească pensiile fiind retrograzi, cu mentalitate comunistă, care dacă iau bani mai mulți îi îndatorează pe nepoți; iar asistații social... ”LA MUNCĂ!” Dar, mai ales, că aparatul de stat este supradimensionat, o dovadă a corupției generalizate.

Ce vedem noi acum? Că actorii sunt, de fapt, categoria cea mai mult subvenționată de acest stat ”corupt” și care fură de la oamenii care aduc realmente plus-valoare (corporatiștii), pentru a da la ”privilegiații asistați social”, adică și la actori.

Păi, cum, voi, actorii, nu trăiți din ce produceți? Că așa e cu corporatiștii. Cum, luați de la copiii abandonați, din banii de la sănătate și de la cei care nu au medicamente pentru cancer, de pildă? Cum, sunteți cerșetori la bugetul de stat? Nu e bine deloc!

Bine, bine, să zicem că mai peste tot statul sprijină cultura. Dar unde sunt adevărații artiști, actori, piese de teatru și filme valoroase? Teatrul și filmul au fost de-a dreptul manelizate, iar actorașii s-au transformat într-un fel de bufoni ai zilei (nu ai regelui, se-nțelege), fără valoare. Cu două trei excepții, alte sute nu sunt demni de această profesie, un fel de salahori la o industrie a distracției de cel mai jos nivel intelectual, până la vulgaritate. Unde este generația lui Amza, Cotescu, Caragiu, Beligan, Gheorghe Dinică, Iuliu Moldovan, Florin Piersic, Mitică Popescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Draga Olteanu, Gina Patrichi, Marga Barbu?

Și, atunci, de ce să plătească societatea pentru voi? Nu ziceți voi cu... meritocrația? Și, dacă nu e, nu e!

Pentru a vă acoperi nula, v-ați gândit atunci să luați bani de la statul pe care-l înjurați, dar să dați bine la corporatiști și să urlați sloganele lor. Dar, uite, că aceștia, corporatiștii, care muncesc de le crapă capul la stăpânii lor - noul proletariat -, cu credite în bănci pentru un apartament mai scump și o mașină nouă, nu sunt dispuși chiar deloc să vă plătească ei salariile; un bilet la teatru sau film ajunge", a scris Aurelian Pavelescu. 

Sugestii pentru actorii protestatari

Aurelian Pavelescu a scris şi o serie de sfaturi pentru actorii care duminică seara au protestat în Piaţa Victoriei. 

"Eu zic așa: să primiți și voi, ca și ei, corporatiștii, din munca voastră. Așa cum e și afară. Cei care rezistă și... ”se vând”, bravo lor, cei care nu, se găsește de muncă: șantierele au nevoie de forță de muncă azi mai mult ca oricând. Aaaaa, n-ar fi bine așa? Sau voi vreți să fiți plătiți ca în comunism, de la stat, dar să trăiți ca în capitalism, dar fără să munciți ca în corporații?

Cunosc foarte bine această breaslă, fiind profesor la ATF, actualul UNATC, timp de 7 ani. Văzând ce se întâmplă, am luat-o de la zero, am făcut o nouă facultate, la zi, la stat (dreptul) și m-am apucat de avocatură, o profesie extrem de grea și riscantă, pentru a trăi ”ca-n capitalism”, ca liber profesionist, pe munca mea, fără un ban de la stat...

Astfel încât, dacă mă gândesc bine, voi sunteți adevărații ”roșii”, transformați însă, în bufonii corporațiilor de unde nu veți primi decât dispreț, nimic altceva decât biletele de la teatru, dar care nu vă asigură, chiar deloc, traiul de la o zi la alta. Asistații sociali ar trebui să fie alții, nu voi, orfanii, cei cu handicap, marginalii...!

Iar cei care reușesc să fie artiști adevărați, nicio grijă, poporul vă va iubi mult și va plăti din mult-puținul pe care îl are cu bucurie", a completat liderul PNŢCD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel