PROTEST 5 noiembrie Piața Victoriei. LIVE TEXT + VIDEO-update

Duminică, 5 noiembrie, au fost proteste față de proiectele de modificare a Legilor Justiției în București și în alte orașe din țară și din afară. DC News a transmis informații în format LIVE TEXT și VIDEO.

UPDATE 22:23: Protestul organizat în Bucureşti împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiţiei s-a încheiat în jurul orei 22:10, când ultimele grupuri de manifestanţi au să părăsit Piaţa Constituţiei.

UPDATE 21:30: Oamenii au început să plece de la protest.

UPDATE 20:40: Conform unor surse din Jandarmerie citate de Agerpres, 10.000 de oameni sunt în stradă.

UPDATE 20:17: Dacian Cioloș și Raluca Turcan au ajuns la protest.

UPDATE 19:44: Conform Agerpres, aproximativ 3.000 de persoane protestează în centrul orașului Cluj-Napoca cerând demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, și scandând împotriva Guvernului PSD. Conform aceleași surse, în Sibiu sunt 2.000 de oameni în stradă.

UPDATE 19:05: Protestatarii din Piaţa Victoriei merg în marş pe bulevardul Lascăr Catargiu spre Piaţa Romană şi se îndreaptă apoi spre Palatul Parlamentului, circulaţia rutieră fiind oprită.

VEZI ȘI:  Rareș Bogdan, la protest, în Piața Victoriei: NU vrem să fim o nație de hoți


UPDATE 18:55: Oamenii strigă: "Nu vrem să fim o nație de hoți" și "PSD, ciuma roșie". Numărul protestatarilor a crescut la câteva mii. Acum au plecat în marş către Palatul Parlamentului. Brigada Rutieră a Capitalei a transmis că circulaţia a fost deviată pe bd. Aviatorilor de la Monumentul Eroilor Aerului şi pe bd. Kiseleff de la str. Arhitect Ion Mincu, informează Agerpres.

UPDATE 18:51: Tudor Chirilă protestază în Iași. El nu a putut ieși în stradă în Piața Victoriei pentru că urmează să aibă un concert în acel oraș.

UPDATE 18:45: Florin Bădiță a transmis LIVE de la Cluj:

UPDATE 18:41: Oana Pellea a ajuns în Piața Victoriei. La această oră, precizăm că circulația dinspre Kiseleff a fost blocată. Sunt circa 1.200 de oameni, la acest moment, în stradă.

UPDATE 18:30: Numărul oamenilor care au ieșit la protest a ajuns la aproximativ 500.

UPDATE 18:10: Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei. Oamenii au pancarte cu mesaje anti-Guvern PSD și scandează împotriva liderilor care se află la putere.

------

În București, oamenii sunt chemați să se adune la ora 18,00 în Piața Victoriei, urmând ca în jurul orei 19,00 să plece în marș spre Parlament. Manifestații asemănătoare sunt anunțate pentru duminică în alte orașe din țară, precum și în Paris, Berlin, Roma, Zurich.

"Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor șefi de către ministru, fără control din partea președintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament, ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.

Nu suntem singuri în această luptă. De la magistrați la președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția. Luni, senatorii juriști au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnați penal să ocupe funcția de președinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia", se motivează pe paginile de Facebook marșul intitulat "Nu vrem să fim o nație de hoți!".

Alte proteste sunt anunțate în Craiova, Cluj-Napoca, Galați, Târgu Mureș, Iași, Constanța, Oradea, Timișoara, Sibiu, Brașov, Rădăuți, Focșani, Târgu Ocna, Suceava, dar și în Zurick, Paris, Berlin, Roma, Londra, Toronto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel