EXCLUSIV  Protest 26 noiembrie. NUMĂRUL oamenilor din stradă

În februarie 2017, anumite televiziuni spuneau că în a șasea zi de proteste, 600.000 de oameni, la nivel național, erau în stradă, dintre care 300.000 doar în fața Guvernului. După alte surse, în București au fost între 120.000 și 170.000 de protestatari, iar majoritatea publicațiilor străine au înaintat cifra de 300.000.

Astăzi, numărul oamenilor care au ieșit în stradă a scăzut dramatic. Cele mai optimiste televiziuni spun că duminică, 26 noiembrie, au protestat, în Piața Victoriei, circa 20.000 - 30.000 de oameni, adică de zece ori mai puțin decât în februarie când a fost episodul cu OUG 13.

În februarie 2017, oamenii ieșeau în stradă la îndemnul organizației Corupția ucide, protestul nefiind asumat politic. Acum, de când au intrat în joc diferite forțe, mai mari sau mai mici, cum ar fi USR, PNL, Dacian Cioloș și diverse sindicate, protestatarii au fost puși pe fugă. Numărul lor este de cel puțin zece ori mai mic decât la evenimentele de la începutul anului.

În altă ordine de idei, există și posibilitatea ca o parte dintre manifestanți să fi văzut că lucrurile nu au fost atât de grave în februarie 2017.

Limbajul dur al PNL

De asemenea, liberalii care cheamă oamenii în stradă folosesc niște mesaje extrem de dure. Pentru oamenii, de exemplu, din corporații, limbajul strident de genul - "ciuma roșie", "DNA să vină să vă ia", folosit de PNL începe să fie deranjant. Chiar dacă nu susțin PSD, oamenii își dau seama că astfel de violențe verbale nu duc la nimic bun. Tonul dur al liberalilor sperie protestatarii și este potrivit, mai degrabă, mișcărilor de gherilă decât PNL-ului. 

Și în restul României, numărul protestatarilor a fost mic

Dacă în București duminică, 26 noiembrie, s-au strâns peste 20.000 de participanți la miting, potrivit anumit televiziuni, în țară, în majoritatea cazurilor au ieșit în stradă câteva sute de oameni. Au fost și orașe unde s-a înregistrat o prezență mai ridicată, inclusiv comparativ cu protestele anterioare, din această lună — aproximativ 3.000 de protestatari la Brașov sau 7.000 la Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel