EXCLUSIV  Protest 10 ianuarie 2019: ”Vrem EUROPA!” Mircea Diaconu, reacție FURTUNOASĂ

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, pentru DC News, faptul că joi seară, când are loc evenimentul festiv de preluare a preşedinţiei Consiliului UE, este organizat, la Bucureşti, un protest. 

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, pentru DC News, informaţia potrivit căreia joi seara, atunci când are loc ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului UE de către România va avea loc un protest în faţa Ateneului Român.

"Îmi este foarte clar că asta vor: să deranjeze cu orice preţ. În toată Europa, când se întâmplă câte ceva, un summit, apare un fel de armată nevăzută, civilă, care acţionează simetric. E o chestie de import după părerea mea, împrăştierea ei se face pe reţele sociale, tocmai acesta fiind motivul pentru care este o mişcare fără identitate. Sunt nişte armate fără uniforme care apar peste tot.

Este un fel de "NU" contemporan. Ca efect pot să-l înţeleg. Am citit vestitul articol scris de Eugen Ionescu, "NU", cel de dinainte de război, într-o atmosferă asemănătoare cu cele de astăzi, un fel de alăturare a extremelor, o radicalizare a extremelor care se întâlnesc undeva. E o repetare care pe mine mă sperie, până şi simbolurile gen ciuma roşie, pumnul ridicat care înseamnă exact simbolurile din fotografiile de epocă", a afirmat europarlametarul român.

E o formă de "trend"

"Nu sunt credinţe profunde, în adâncimea acestor decizii individuale sau colective. Aceste grupări sunt formate din oameni foarte diferiţi, tocmai de aceea nu se coalizează în ceva. Dacă s-ar coagola într-o formaţiune, într-un program, ar fi în regulă. Pe 10 august, anul trecut, la un moment dat a apărut un fel de program, de listă cu revendicări cumva. De acord, dar pur şi simplu să ieşi şi să spui "NU", sau "să cadă Guvernul", nu e suficient. Trebuie să ieşi spunând ce e de făcut sau ceea ce lipseşte, nu să cadă ceva sau să dispară ceva şi atât.

România trebuie să gestioneze mai relaxat aceste lucruri. Nu sunt lucruri care se întâmplă doar cu ţara noastră, ci cu întreaga Europă. Sunt efecte de astăzi care trebuie tratate legal, corect. A început o discuţie în acest sens şi bine că a început din Franţa şi nu din România, că altfel era dezastru: ridica tot Parlamentul, toată Comisia Europeană în picioare. Era dezastru dacă începea din România o discuţie despre a manifesta legal sau ilegal. Şi unde se sfârşeşte democraţia şi unde începe anarhia. Trebuie luate, în acest sens, măsuri rapide pentru că, altfel, sunt toţi victime. Noi avem o jandarmerie speriată, timorată de procurori care joacă în toate taberele. Cineva trebuie să facă ordine, iar acel cineva este Parlamentul României", ne-a declarat Mircea Diaconu. 

Vezi şi: Ce a descoperit Radu Tudor la Sibiu - foto

Lazăr, reacţie după acuzaţiile privind legătura cu Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel