Protest 10 august. Prefectul Capitalei, declarații după audiere: Mi-am respectat atribuțiile

Prefectul Capitalei
Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a oferit primele declarații după ce a fost audiată în cazul intervenției jandarmilor la protestul din 10 august.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, audiată în dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, a declarat că dumneaei și-a respectat atribuțiile și fiecare răspunde pentru acțiunile sale.

"M-am prezentat de bună credinţă, ca orice cetăţean. Am dat dat lămuririle necesare cu privire a împrejurările în care m-am aflat în acea zi. Tot ce s-a întâmplat. Am calitatea de martor, am venit fără avocat, că nu a fost cazul. Aş vrea să fac câteva lămuriri. Vreau să vă asigur că eu am respectat legea cu stricteţe, atribuţiile conform Legii prefectului. Contrar a ceea ce s-a încercat, ce s-a vehiculat în spaţiul public, eu, ca prefect al Bucureştiului, alături de toţi prefecţii din ţară, care sunt nişte profesionişti, noi nu facem politică. La prefectură suntem să respectăm legea, cu toate prevederile ei", a declarat Speranţa Cliseru la ieşirea din sediul Parchetului General. 

Întrebată când a semnat ordinul privind intervenţia jandarmilor, Speranţa Cliseru a spus: "Este consemnat şi nu pot să vă detaliez (...) Nu pot să vă dau detalii. Vreau să vă spun că legea a fost respectată şi aş vrea să respectaţi instituţia prefectului din toată ţara şi să aveţi încredere că noi suntem cei care respectă legea. Nu pot să detaliez sau să explic modul în care alte instituţii au acţionat în acea zi. Fiecare răspunde pentru el. Eu am respectat Legea adunărilor publice şi acel ordin de intervenţie respectă în totalitate legislaţia în vigoare". 

Ea a refuzat să răspundă la alte întrebări ale jurnaliştilor, spunând doar că nu s-a întâlnit pe 10 august cu ministrul de Interne, Carmen Dan. 

Vezi și: Prefectul Capitalei, audiat de procurori în cazul protestelor din Piața Victoriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel