Propuneri miniștri. Iordache: ”Vom trimite aceleași nominalizări”

Mircea F. Cristian / 10 ian 2019 / 13:50

Deputatul Florin Iordache a explicat care este pasul următor pe care îl va face Guvernul pentru a avea miniștri la Transporturi și Dezvoltare, într-o intervenție telefonică, joi, la Realitatea Tv.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției, a făcut unele precizări legate de nominalizările pentru portofoliile ministerelor pentru care președintele Iohannis a respins numirile făcute de PSD:

Vom trimite la Cotroceni aceeași listă, în care să se precizeze foarte clar că atât doamna Vasilescu cât și domnul Drăghici îndeplinesc condițiile de legalitate pentru a fi miniștri. A respins o dată motivat, în cazul doamnei Vasilescu, iar dacă citiți atent a doua scrisoare a președintelui, el invocă chestiuni de legalitate. Atâta timp cât cei doi colegi ai mei nu se află în stare de incompatibilitate din punctul meu de vedere le vom retrimite cu aceste precizări”, a declarat Iordache. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, 10 ianuarie 2019, premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care prezintă motivele pentru care a decis să respingă propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. 'Propunerile (...) nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs', a comunicat Iohannis în scrisoarea referitoare la respingerea Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi. În cea de-a doua scrisoare, şeful statului a precizat că a respins propunerea lui Vasilescu la Transporturi deoarece nu are expertiza necesară gestionării acestui domeniu, iar a lui Ilan Laufer la Dezvoltare pentru că nu întruneşte condiţiile prevăzute de lege.

Citește și:

Iohannis, motivare refuz miniștri. Toni Greblă, DECIZIA GUVERNULUI

Iohannis, motivare refuz. Olguța Vasilescu, prima reacție