Propunere USR după bruscările de la PROTESTELE din Cluj

Oana Mardare
Oana Mardare

Deputatul USR Adrian Dohotaru a declarat că, după ce o actriță a fost bruscată de jandarmi la protestele din Cluj, din Piața Avram Iancu, propune modificarea Legii adunărilor publice. 

”Văzând ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, voi propune modificarea Legii adunărilor publice, care să stipuleze protocoale mai clare de intervenţie ale Jandarmeriei, în care să existe un negociator şi să nu se ajungă la bruscări. Acest lucru se poate face fie prin norme metodologice, fie prin amendamente legislative. Voi depune şi o sesizare ministrului de Interne, Carmen Dan, voi cere o anchetă despre comportamentul Jandarmeriei şi voi depune şi o sesizare către Prefectura Cluj. Primarul Emil Boc trebuie să îşi ceară scuze în legătură cu modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei privind marşul 'Cluj Prinde' şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, membrii comunităţii LGBT fiind trimişi la periferie, iar extremiştii au primit aprobare în centru”, a spus Adrian Dohotaru.

La rândul său, deputatul UDMR Csoma Botond a declarat, în aceeaşi conferinţă, că incidentul din Piaţa Avram Iancu a fost ”prost gestionat” de jandarmi.

”Poate şi actriţa Oana Mardare a făcut o greşeală, pentru că nu poţi avea un dialog raţional cu astfel de extremişti, dar Jandarmeria putea acţiona altfel, putea să facă un zid în jurul ei, să o apere de eventualele pericole. Mi se pare disproporţionată intervenţia Jandarmeriei”, a menţionat Csoma Botond.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel