Proprietarul Ray-Ban vrea să preia o participaţie majoritară la GrandVision

Grupul francez EssilorLuxottica a confirmat joi că poartă discuţii în vederea preluării unei participaţii de 76,72% deţinută de fondul de investiţii HAL Holding N.V. la grupul olandez de optică GrandVision, transmite Reuters.

Prin preluarea GrandVision, companie care vinde ochelari pe bază de reţetă, lentile de contact şi produse de îngrijire a ochilor, EssilorLuxottica, proprietarul mărcilor de ochelari Oakley şi Ray-Ban, ar dobândi peste 7.000 de magazine în peste 40 de ţări din Europa, Asia, America de Nord şi America Latină. 'Preţul de achiziţie discutat de cele două părţi este de 28 de euro pe acţiune. Termenii posibilei tranzacţii, printre care şi preţul, vor face obiectul unei proceduri de evaluare şi unor discuţii în următoarele săptămâni', a informat EssilorLuxottica într-un comunicat.

'Până acum nu a fost încheiat un acord şi nu există certitudinea că discuţiile se vor finaliza cu un acord', a adăugat liderul mondial în producţia şi comercializarea ochelarilor. Un preţ de 28 de euro pe acţiune reprezintă o primă de 22% comparativ cu cotaţia de 22,9 euro pe acţiune înregistrat miercuri seară de titlurile GrandVision, ceea ce conferă companiei olandeze o valoare de piaţă de 5,9 miliarde euro.

EssilorLuxottica, gigant apărut în luna octombrie a anului trecut în urma fuziunii dintre producătorul francez de lentile de ochelari Essilor cu firma italiană Luxottica, grup deţine o gamă largă de mărci de ochelari de soare precum Ray-Ban, Oakley, Persol, Oliver Peoples şi Varilux. De asemenea, grupul deţine lanţurile de magazine LensCrafters, Pearle Vision, Target Optical şi Sears Optical, precum şi magazine online precum EyeBuy Direct şi Vision Direct. EssilorLuxottica are o valoare de piaţă de 51 miliarde euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel