Proprietarii de câini fără pedigree, amendaţi dacă nu sterilizează animalele. Cât pot scoate din buzunare

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă că a sterilizat până în prezent, în cadrul campaniei "Sterilizarea nu te costă nimic", aproximativ 3.300 de animale fără pedigree, cu deţinător, dintre care aproximativ 2.500 de pisici, doar în Bucureşti. 

"În total, 5.000 de pisici şi 5.000 de câini fără pedigree, cu deţinător, pot fi sterilizaţi gratuit în cadrul programului ASPA, ce se derulează în perioada 22 mai - 31 decembrie 2019. Sterilizările se realizează în cele 28 de cabinete veterinare partenere care acoperă toate sectoarele", anunţă ASPA prin intermediul unui comunicat.

Amenzi pentru proprietarii de câini care nu sterilizează animalul 

"Reamintim că sterilizarea este singura soluţie pentru prevenirea abandonului, generat de iresponsabilitatea proprietarilor de animale şi de înmulţirea necontrolată a acestora. De multe ori, puii sunt abandonaţi pe domeniul public sau sunt cedaţi centrelor ASPA.

Cifrele oficiale arată că anul trecut, în centrul de adopţii ASPA Bragadiru, din 995 de câini intraţi în centru, 230 au fost cedaţi de proprietar, adică 23%, mulţi fiind pui. Sterilizarea este recomandată pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă a animalului de companie pentru că reduce riscul tumorilor şi infecţiilor interne. Totodată, sterilizarea reprezintă o obligaţie legală în cazul câinilor fără pedigree. Amenzile prevăzute pentru nerespectarea legii pornesc de la 5.000 de lei şi ajung până la 10.000 de lei", menţionează ASPA,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel