Propagandă. Presa din Coreea de Nord îl compară pe Trump cu Hitler

Darius Muresan / 27 iun 2017 / 16:21

Președintele american Donald Trump reprezintă "o versiune americană a nazismului". Comparația scandaloasă a fost relatată de media de stat din Coreea de Nord, într-un atac dur împotriva liderului de la Casa Albă, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Un articol difuzat de agenția de presă nord-coreeană KCNA a denunțat politica 'America pe primul loc' a președintelui Trump, afirmând că 'aceasta susține dominația mondială recurgând la mijloace militare exact cum a fost cazul cu conceptul lui Hitler despre ocupația mondială'.

Retorica dintre cele două țări s-a intensificat în ultimele luni. Trump a criticat 'brutalitatea' regimului liderului nord-coreean Kim Jong-Un după cazul studentului american Otto Warmbier, care s-a întors în comă în SUA dintr-o detenție în Coreea de Nord și a decedat după câteva zile.

Lansarea de rachete de către Phenian și efectuarea de teste nucleare au atras în ultimul an și jumătate condamnarea comunității internaționale, în contextul în care puterile lumii încearcă să convingă Phenianul să renunțe la programul său atomic.

Coreea de Nord l-a descris pe fostul președinte american George W. Bush drept 'un despot care face ca imaginea lui Hitler să fie ștearsă în comparație cu a lui'.

[citeste si]