Promovabilitate de 60,79% la Bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor la Teleorman

După afişarea rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, promovabilitatea la nivelul judeţului Teleorman este de 60,79%, iar în urma soluţionării contestaţiilor încă un absolvent a obţinut media 10, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit sursei citate, numărul absolvenţilor care au promovat examenul a crescut de la 1.242 la 1.296 după recorectarea lucrărilor, rata de promovare la nivel judeţean înregistrând o creştere de 2,23 puncte procentuale, iar numărul candidaţilor care au obţinut media de 10 a ajuns la zece.

În urma soluţionării contestaţiilor, 398 de lucrări au primit note mai mari decât cele iniţiale, alte 220 de lucrări au obţinut note mai mici, iar 56 de note au rămas neschimbate. Niciun elev cu media iniţială de cel puţin 6 nu a obţinut, după recorectare, o medie finală sub pragul de promovare.

Potrivit rezultatelor finale obţinute de absolvenţii din judeţul Teleorman în această sesiune a examenului de Bacalaureat, pe primul loc se află Colegiul Naţional Pedagogic "Mircea Scarlat" din Alexandria, cu cel mai mare procent de promovabilitate (93,36%). Locul al doilea este ocupat de Colegiul Naţional "Unirea" din Turnu Măgurele, cu o promovabilitate de 87,90%, iar pe a treia poziţie se află Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Alexandria, cu 86,11% dintre candidaţi promovaţi.

Absolvenţii clasei a XII-a care nu au promovat sau nu au susţinut examenul în această sesiune se pot înscrie, începând cu data de 15 iulie, pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, care va debuta pe 21 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel