Proiectul Timișoara 2021. Ministrul Breaz: Extrem de important pentru România

Sursă:www.romania.travel
Sursă:www.romania.travel

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat vineri, la Timişoara, că proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 este unul extrem de important pentru România, Guvernul alocând recent aproape 52 de milioane de lei pentru evenimentele pe care Asociaţia Timişoara CCE 2021 le va organiza până în anul 2022.

"Este un proiect extrem de important pentru România. Sibiul - capitală culturală europeană (în anul 2007, n.r.) a avut un rol secundar, dar acum suntem în rolul principal; astfel că girul pentru Timişoara CCE 2021 este extrem de important pentru România. Am conştientizat acest lucru şi am urgentat cât posibil ca structural să putem avea la nivelul Guvernului României actele normative necesare funcţionale şi să putem derula proiectele pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană. (...) Aportul financiar al Guvernului României va fi în această perioadă de aproape 53 de milioane de lei", a afirmat ministrul Daniel Breaz.

Ministrul CIN a subliniat că rolul principal al acestei Capitale Culturale Europene este de a scoate în evidenţă toate atuurile cetăţii, care o pot introduce într-un select club cultural european.

Timișoara, susținută de Guvern

Daniel Breaz a asigurat că Timişoara va avea toată susţinerea Guvernului pentru desfăşurarea acestor activităţi, fiind vorba despre un proiect naţional, în egală măsură şi unul local.

"Tot ceea ce Guvernul şi-a asumat în momentul depunerii dosarului de candidatură pentru acest titlu (...) a onorat. (...) Graficul evenimentelor va fi propus de Asociaţia Timişoara CCE 2021, pe care Guvernul le va finanţa. Nu Guvernul impune calendarul evenimentelor. Va fi o finanţare multianuală, până în 2022", a menţionat ministrul Culturii.

Secretarul de stat în MCIN, Ion Ardeal Ieremia, a precizat în acelaşi context că finanţarea este anuală, iar sumele care nu sunt cheltuite într-un an nu se pierd, ci pot fi cheltuite anul următor.

"Se schimbă procedura de finanţare şi nu vor mai exista rigorile care au întârziat finanţările anii trecuţi. Asociaţia nu mai este obligată să ne dea nouă (Guvernului, n.r.) un calendar de evenimente, conform noii ordonanţe. Guvernul este obligat să asigure finanţarea, dar calendarul evenimentelor îl face asociaţia. Finanţarea este multianuală, cu posibilitatea de a reporta de la un an la altul sumele rămase necheltuite", a afirmat Ion Ardeal Ieremia.

Vezi și: Decizie privind Castelul Peleș. Anunțul ministrului Breaz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel