Urmărește emisiunea live


Proiectul cultural 'Călătorie prin lumea lui Dem', în Pasajul Universităţii, până pe 30 septembrie

'Călătorie prin lumea lui Dem', un proiect cultural interactiv, care invită la o incursiune în România poveştilor ilustratorului Dem Demetrescu, se va desfăşura, începând de joi şi până pe 30 septembrie, în Pasajul Universităţii din Capitală.

'Începând cu 1 august până pe 30 septembrie, Dem Creativ vă invită la o călătorie prin România poveştilor ilustratorului Dem Demetrescu în Pasajul Universităţii din Bucureşti. În inima oraşului, Argo Art creează un proiect cultural interactiv şi îi provoacă la joacă atât pe bucureştenii care visează la călătorii, cât şi pe turiştii care vizitează Capitala, precizează organizatorii într-un comunicat de presă. 'Călătorie prin lumea lui Dem' invită la o experienţă inedită, care combină lucrări originale din colecţia DEM, animate în realitatea augmentată, şi, ca surpriză, la final, o 'vânătoare de comori' cu premii. 'Pasajul Universităţii va fi populat şi cu cele mai îndrăgite personaje din poveştile lui Dem - 'Dacă numeri pân' la zece', 'Circul din Pădure', 'A.B.C. în Chipuri şi Cuvinte' şi 'Capra cu trei iezi'.

Cei care au copilărit cu personajele sale şi care acum sunt părinţi sau bunici au ocazia să retrăiască aceste amintiri alături de nepoţii sau copii lor. La fiecare poveste, vizitatorii vor găsi întrebări şi provocări amuzante. Cei care vor trimite răspunsurile pe pagina de Facebook sau site-ul Dem Creativ vor participa la o tombolă cu premii', precizează sursa citată. Dem Demetrescu este ilustratorul care a scris istorie în grafica românească între anii 1930 - 1970. Vizitatorii vor descoperi România anului 1937 pe harta originală pe care Dem a desenat specificul fiecărui judeţ, cu măiestrie şi umor.

Cu aplicaţia ArtiVIVE, care se poate descărca gratuit pe Android sau IoS, câteva regiuni prind viaţă în animaţii care se pot urmări pe smartphone sau tabletă. Dem Creativ este o platformă dedicată copiilor de la 3 la 93 de ani. Timp de 10 ani, o echipă de istorici de artă, critici de film, cercetători, antreprenori, graficieni, editori, toţi iubitori ai creaţiei ilustratorului Dem Demetrescu, i-au căutat operele în arhive, biblioteci şi în colecţiile de artă ale muzeelor. Datorită efortului lor, astăzi, fondul Dem Demetrescu cuprinde peste 1.000 de lucrări, schiţe, desene, planşe, gravuri, acuarele, fotografii, diafilme şi filme. Prin activităţile şi proiectele propuse, Dem Creativ vrea să inspire şi să bucure noi generaţii, readucând lucrările lui Dem Demetrescu în spaţiile dedicate celor mici - creşe, grădiniţe, şcoli, dar şi în galerii de artă, muzee şi spaţii neconvenţionale pentru evenimente culturale şi artistice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel