EXCLUSIV  Proiectul care va schimba circulaţia rutieră. Cristian Bucur, RAR: Nu vor mai exista accidente mortale

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cristian Bucur, director tehnic al RAR, a vorbit,  în cadrul  evenimentului organizat de DC Media Group, " Upgrade România. Marile proiecte de investiții in 2019", despre un concept la care se lucrează în prezent şi care va duce - spun cercetătorii - la dispariţia accidentelor mortale pe şosele. 

"Vreau să vorbim despre mobilitatea automatizată care face parte dintr-un proiect important pentru UE, al transportului în viitori. Înseamnă că aşa cum noi ne întâlnim zilnic cu digitalizarea, aşa şi vehiculele vor atinge frontiera digital. Acest lucru va permite vehiculelor să comunice unele cu altele, să comunice cu infrastructura rutieră şi cu ceilalţi participanţi la trafic: pietoni, biciclişti şi alte categorii.

Vorbim de îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei. Studiile au arătat că în 94% dintre accidente a intervenit factorul uman, ne aşteptăm ca aceste vehicule care vor fi comandate şi conduse în mod autonom să ducă, în viziunea specialiştilor, ca începând cu 2050 să nu mai existe decese pe drumurile publice din Europa", a declarat Cristian Bucur în cadrul evenimentului.

Urmăreşte, aici, explicaţiile date de către Cristian Bucur, RAR: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel