Proiectil cu focosul activ, din Primul Război Mondial, găsit într-o pădure din Gorj

Pixabay. Foto ilustrativ
Pixabay. Foto ilustrativ

Un proiectil cu focosul activ, din Primul Război Mondial, a fost găsit, luni, de către un cetăţean într-o pădure de pe raza comunei Scoarţa, pompierii intervenind pentru ridicarea acestuia, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Potrivit sursei citate, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, un cetăţean a semnalat faptul că pe raza comunei Scoarţa, satul Budieni, a găsit un proiectil. 'O echipă pirotehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgenţă la faţa locului constatând că, într-o pădure din imediata apropiere a comunei Scoarţa, cetăţeanul respectiv a descoperit un proiectil de calibru 76 mm cu focosul activ care provine din bătăliile purtate în Primul Război Mondial.

Proiectilul nu era îngropat în pământ şi prezenta un real pericol în cazul în care era atins sau mânuit necorespunzător. Echipa pirotehnică din cadrul ISU Gorj a ridicat proiectilul în vederea depozitării şi distrugerii controlate. Zona în care a fost găsit proiectilul a fost cercetată amănunţit de către pirotehniştii noştri, pentru a ne asigura că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate', a anunţat Florin Chisim. Pompierii atrag atenţia cetăţenilor ca în cazul în care găsesc astfel de elemente de muniţie să nu le atingă şi să apeleze de urgenţă numărul 112, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel