Proiecție scurtmetraj „Capra cu trei iezi”

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la proiecția scurtmetrajului „Capra cu trei iezi” după Ion Creangă, în regia lui Victor Canache, joi, 11 iulie 2019, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. 

Din distribuție fac parte Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Antonio Popescu, Darius Ivaşcu și Mihai Popescu.

Bazat pe basmul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, acest scurtmetraj îşi propune să prezinte publicului o nouă perspectivă asupra poveştii lui Ion Creangă. Izolată de lume, o mamă rămasă văduvă apără, cu orice preţ, ce a mai rămas din familia ei. Maia Morgenstern a acceptat rolul mamei, simțind că i se potrivește mănuşă. Printr-o succesiune de evenimente favorabile, Marius Bodochi a preluat rolul Lupului.

Filmările au durat aproape o săptămână. Scurtmetrajul a fost finalizat oficial în ianuarie 2019, după aproape trei ani de muncă. „Nu am mai regizat nimic înainte, aşa că am hotărât să încep cu ceva ce știam bine. Chiar şi aşa proiectul mă speria groaznic. Voiam să văd filmul înainte să-l fac, aşa că l-am desenat de mână cadru cu cadru. M-au inspirat diverse lucruri, locuri și persoane. Una dintre principalele surse a fost chiar satul în care am crescut. Am această plăcută amintire a poveștilor citite la gura sobei, când nopţile erau mai lungi şi petreceam mai mult timp în casă. Obişnuiam să mă pierd efectiv în poveştile citite de bunica mea, aşa cum fac în ziua de azi cu filme, teatru sau jocuri”, mărturisește regizorul.

Victor Canache s-a născut la Târgovişte, în 1986. La 4 ani, după ce vede pentru prima dată filmul „Tarzan”, realizat în 1930 de Vincent van Dike, se hotărăște să devină actor. După terminarea studiilor, în 2010, se mută imediat în Los Angeles, unde luptă pentru ca visul său să devină realitate. Ȋn cei cinci ani petrecuţi la Hollywood a lucrat ca actor și cascador în diferite proiecte, învățând de la profesionisti precum fraţii Cohen, Casey Brown sau George Clooney. În 2017 Victor Canache a revenit în România, alături de familie.”

Intrarea este liberă, anunță MNLR într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel