Proiecte pentru Craiova. Mihail Genoiu: Cereri de finanțare pe fonduri europene

Achiziţia de tramvaie şi autobuze noi pentru înnoirea parcului auto, reabilitarea blocurilor şi a infrastructurii rutiere şi pietonale sunt proiectele pentru care Primăria Craiova va depune în acest an cereri de finanţare pe fonduri europene, a anunţat vineri primarul interimar Mihail Genoiu. 

Potrivit lui Genoiu, Primăria Craiova intenţionează să achiziţioneze 10 tramvaie şi 50 de autobuze şi să reabiliteze tronsonul de tramvai din zona Henry Ford, staţiile de redresare de la tramvaie, precum şi depoul. 

"Totodată, intenţionăm să accesăm fondurile europene şi pentru reabilitarea câtorva dintre intersecţiile cu probleme din municipiu, precum cea de la ieşirea din pasajul subteran, intersecţia din capătul bulevardelor Romanescu, Madona şi alte câteva intersecţii pe care intenţionăm să le prindem în aceste proiecte", afirmă Mihail Genoiu într-un comunicat de presă. 

Acesta mai afirmă că un alt obiectiv pentru care municipalitatea pregăteşte proiecte pentru obţinerea de fonduri europene este reabilitarea termică a blocurilor. 

"Noul ghid include, ca noutate, separarea pe orizontală a distribuţiei de energie termică. De săptămâna viitoare, vom avea zilnic întâlniri cu asociaţiile de locatari, în sala mare a primăriei, cărora le vom prezenta ceea ce s-a realizat în ediţia trecută de fonduri europene, blocurile care s-au reabilitat, inclusiv cu fotografii şi filme. Totodată, am invitat proprietari din blocurile deja reabilitate, care să împărtăşească din propria lor experienţă", a precizat edilul. 

Primarul interimar al Craiovei susţine că mai multe străzi din municipiu care se află "într-o stare deplorabilă" vor fi reabilitate în 2017, inclusiv cele de la periferia oraşului, care nu au fost asfaltate niciodată, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel