EXCLUSIV  Proiect unic în România. Semnal către viitorul Guvern: Să NU fie ucis din motive ELECTORALE

Mi-am exprimat aprecierea pentru proiectul lansat de către primarul Sectorului 5, Daniel Florea, de dezvoltare durabilă, și am atras atenția viitoarei guvernări. 

Sectorul 5 vine de foarte departe în Municipiul București, după cum știm cu toții, din cauza problemelor sociale, din cauza lipsei de investiții. Acum avem un proiect, pentru prima dată, într-un oraș mare din țara noastră, proiect care cuprinde tot, de la clădiri de locuințe, birouri, spații culturale, administrative. Este genul de proiect care mi se pare foarte serios prin faptul că instituții internaționale atât de importante precum BERD sau Camera de Comerț Româno - Germană își manifestă dorința să participe. De asemenea, același lucru îl doresc și mulți investitori privați care sunt în sală, care se simt și dânșii mult mai bine prin faptul că ar fi un proiect integrat, care se face cu mari proiectanți, mari case de avocatură, deci cei care pot face un oraș la nivelul secoului XXI. A durat trei ani până și-a adunat administrația Daniel Florea. El a făcut și foarte multe proiecte în sector, incredibile, de la securitatea cetățeanului, la alocația în școli, anvelopare, la lucrurile pe care suntem obișnuiți să le facă un primar în București, dar acest nou proiect este unic. Înțeleg că la Cluj se mai încearcă ceva, grație primarului Emil Boc, de asemenea, un primar foarte bun, dar Daniel Florea vede în mare lucrurile și lansează, la această conferință și un al doilea proiect, Laser Valley. Cei 22.000 de specialiști, majoritatea străini, mulți laureați ai premiului Nobel pentru fizică, pentru chimie, adică suntem la un alt nivel, oameni obișnuiți să lucreze la Geneva, în locații din SUA, care sunt la cele mai înalte standarde de civilizație. Ei bine, lucrurile se pot face. Testul ar fi proiectul de 100 de hertare. Ar trebui să participe la el toată administrația din România, pentru avize, pentru că ne-a spus reprezentanta Băncii Mondiale că banii nu sunt o problemă pentru România.

Eu sper foarte mult că, dacă avem o schimbare de guvern, acest proiect să nu fie ucis din motive electorale, fiindcă avem și campania locală anul viitor. Dacă proiectul acesta va fi ucis de viitorul Guvern, probabil va dura ani de zile până când cineva va reuși să pună la loc tot puzzle-ul acesta pentru a crea un astfel de proiect. Dacă el reușește, valoarea va crește asimptotic, oamenii vor avea valoare pentru ceea ce-și vor cumpăra, la locul unde vor lucra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel