Proiect unic în România. Bogdan Chirieac, semnal către viitorul Guvern: Să NU fie ucis din motive ELECTORALE

Roxana Neagu / 01 noi 2019 / 11:58

Analistul politic Bogdan Chirieac și-a exprimat aprecierea pentru proiectul lansat de către primarul Sectorului 5, Daniel Florea, de dezolvare durabilă, și a atras atenția viitoarei guvernări. 

”Sectorul 5 vine de foarte departe în Municipiul București, după cum știm cu toții, din cauza problemelor sociale, din cauza lipsei de investiții. Acum avem un proiect, pentru prima dată, într-un oraș mare din țara noastră, proiect care cuprinde tot, de la clădiri de locuințe, birouri, spații culturale, administrative. Este genul de proiect care mi se pare foarte serios prin faptul că instituții internaționale atât de importante precum BERD sau Camera de Comerț Româno - Germană își manifestă dorința să participe. De asemenea, același lucru îl doresc și mulți investitori privați care sunt în sală, care se simt și dânșii mult mai bine prin faptul că ar fi un proiect integrat, care se face cu mari proiectanți, mari case de avocatură, deci cei care pot face un oraș la nivelul secoului XXI. A durat trei ani până și-a adunat administrația Daniel Florea. El a făcut și foarte multe proiecte în sector, incredibile, de la securitatea cetățeanului, la alocația în școli, anvelopare, la lucrurile pe care suntem obișnuiți să le facă un primar în București, dar acest nou proiect este unic. Înțeleg că la Cluj se mai încearcă ceva, grație primarului Emil Boc, de asemenea, un primar foarte bun, dar Daniel Florea vede în mare lucrurile și lansează, la această conferință și un al doilea proiect, Laser Valley. Cei 22.000 de specialiști, majoritatea străini, mulți laureați ai premiului Nobel pentru fizică, pentru chimie, adică suntem la un alt nivel, oameni obișnuiți să lucreze la Geneva, în locații din SUA, care sunt la cele mai înalte standarde de civilizație. Ei bine, lucrurile se pot face. Testul ar fi proiectul de 100 de hertare. Ar trebui să participe la el toată administrația din România, pentru avize, pentru că ne-a spus reprezentanta Băncii Mondiale că banii nu sunt o problemă pentru România” a afirmat Bogdan Chirieac, în cadrul evenimentului ”Sectorul 5. Exemplu de dezvoltare durabilă”. 

Analistul politic a mai subliniat: ”Eu sper foarte mult că, dacă avem o schimbare de guvern, acest proiect să nu fie ucis din motive electorale, fiindcă avem și campania locală anul viitor. Dacă proiectul acesta va fi ucis de viitorul Guvern, probabil va dura ani de zile până când cineva va reuși să pună la loc tot puzzle-ul acesta pentru a crea un astfel de proiect. Dacă el reușește, valoarea va crește asimptotic, oamenii vor avea valoare pentru ceea ce-și vor cumpăra, la locul unde vor lucra”.

”Dincolo de asta, mai e proiectul de 400 de hectare care ar trebui să adăpostească 22.000 de specialiști cu super înaltă calificare” a mai subliniat Bogdan Chirieac, adăugând că ”am arăta că se poate, Bucureștiul și-ar regăsi strălucirea de odinioară. E un proiect care marchează acest prim mandat al lui Daniel Florea”.